Zakladu financiraju mnogobrojni američki dobrotvori, a jedan od najvećih je poznati hrvatski vinar Miljenko Mike Grgich. Inače, prije dvije godine u Sacramentu i Zagrebu svečano je proslavila 25. obljetnicu svog djelovanja

Izabrani stipendisti proglašeni su najboljima među 200 prijavljenih koji su ušli u uži izbor. Odbor ove hrvatsko-američke zaklade vodio je računa, ne samo o odličnom uspjehu u srednjoj školi, već i o rezultatima u izvannastavnim aktivnostima, odabranom studiju te materijalnom statusu njihovih obitelji.

Dobitnici su: Erika Cindrić iz Zagreba, Dominik Čubelić iz Velike Gorice, Tamara Čurić iz Gline, Stjepan Horvat iz Kumrovca, Anton Jakovčić iz Poreča, Tomislav Jaković iz Slatine, Marin Markanjević iz Vrhovina, Gabrijel Perkov iz Primoštena, Ana Perkušić iz Omiša, Mislav Petričević iz Đakova, Marija Strgačić iz Zadra, Ana Andačić iz Odžaka, Marija Brbor iz Ljubuškog, Ana Herceg iz Gornjeg Vakufa, Marko Knežević iz Žepča, Luka Markičević iz Lepenice te Marijan Mikolić iz Domaljevca.

Ukoliko upišu željeni fakultet i zadovolje kvalitetom studiranja, zaklada će ih pratiti tijekom cijelog školovanja na jednom od hrvatskih sveučilišta. Omogućit će im i druge prednosti kako bi stasali u vrhunske stručnjake koji će u budućnosti pomagati svome narodu.
(VL-Moja Hrvatska/Božo Skoko)

VIŠE