Plesna skupina Compania HR Tango Argentina i njihov direktor Guillermo M. Terrazas, sin Hrvatice iz Buenos Airesa i oca Bolivijca, nastupaju u Teatro Don Bosco u Buenos Airesu. Ova plesna skupina u svom programu objedinjuje hrvatski folklor, argentinske narodne plesove i tango

 

Plesna skupina Compania HR Tango Argentina i njihov direktor Guillermo M. Terrazas 20. prosinca nastupaju u Teatro Don Bosco u Buenos Airesu.
Dugogodišnji Matičin suradnik Gulliermo Miguel Terrazas Mueller bio je gost projekta „Srijedom u Matici“, u siječnju prošle godine, kada je dva mjeseca boravi u Hrvatskoj podučavajući tango.
Willy je sin Hrvatice iz Buenos Airesa i oca Bolivijca koji se plesom bavi tridesetak godina, no izvrsno poznaje i hrvatski folklor. Voditelj je hrvatskih amaterskih društava u Buenos Airesu: Zrinski, Marija Bistrica i Drina, usto je direktor i voditelj plesne skupine Compania HR Tango Argentina, koja u svom programu objedinjuje hrvatski folklor, argentinske narodne plesove i tango.
Terrazas u Hrvatsku dolazi gotovo svake godine, da bi održao plesnu radionicu namijenjenu plesačima tanga. Nezaboravni su Willyjevi nastupi 2008. u zagrebačkom buffetu Kinoteka, 2009. u loundge baru Spoon i riječkome caffe baru Indigo. Prošle godine u veljači u klubu Shamballa iznenadio je nazočne Zagrepčane izvrsnom Argentinskom noći.
Znanje i vještine u tangu Terrazas willyterrazas2003@yahoo.com.arstekao je na Universidad del Tango u glavnom argentinskom gradu.