Čestitke predstojnika Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i v.d. ravnateljice Hrvatske matice iseljenika povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

“Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u nama budi najdublji osjećaj ponosa na sve što smo zajednički postigli te nam je istovremeno snažan poticaj za ustrajnost i predanost u odgovornoj i časnoj zadaći služenja našoj dragoj Domovini.

Svakoga dana, a posebno svečano na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, zahvaljujemo na hrabrosti i odvažnosti hrvatskim braniteljima te poseban pijetet izražavamo poginulima i nestalima u Domovinskom ratu.

Osnaženi zahvalnošću i ljubavlju prema našoj domovini Hrvatskoj, sa željom da i nadalje značajno doprinosimo očuvanju hrvatskih vrijednosti i jačanju zajedništva iseljene i domovinske Hrvatske, u ime Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i svoje osobno, čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.”

PREDSTOJNIK
Zvonko Milas


“Svima kojima je Hrvatska domovina i koji je nose u srcu u ime Hrvatske matice iseljenika i svoje osobno čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Zahvalni smo za svaki vaš doprinos i oblik pomoći u vrijeme kad smo ju zajednički branili. Posebna zahvala svim braniteljima, a ovom prigodom naročito onima koji su se iz raznih krajeva svijeta pridružili njenoj obrani. U miru počivali hrabri ljudi čiji su životi bili cijena slobode.

Gdje god da na svijetu živjeli, neka nas zahvala i ponos na Domovinu ujedini a zalog tome bude njena povijest, kulturna i tradicijska baština, znanstvena postignuća njenih kćeri i sinova i prirodne ljepote na koje sve njene kćeri i sinovi imaju jednako pravo.”

Mirjana Ana-Maria Piskulić
v.d. ravnateljica Hrvatske matice iseljenika