Goste su zabavljale hrvatske operne pjevačice Sandra Bagarić i Martina Tomčić uz klavirsku pratnju Darka Domitrovića, a ponoćno iznenađenje bila je muška klapa iz Pinkovca u Gradišću. Veleposlanik Gordan Bakota zahvalio je bečkom sindikalnom vrhu na ideji da je Hrvatska stavljena u središte pozornosti ovoga uglednoga bečkoga bala

U krugovima bliskim bečkom Sindikatu javnih službi još uvijek se prepričavaju događaji s njihovog netom održanog 44. bala u Parkhotelu Schönbrunn u Beču, koji je protekao u znaku Hrvatske.
Hrvatska je, naime, odabrana kao središnja tema, a Bal je održan pod naslovom “Čarolija Hrvatske” i uz pozdrav “Dobro došla Hrvatska!”. Da sve bude u skladu s naslovom, djelatnici zaduženi za organizaciju nosili su lente u bojama “crven-bijeli-plavi” i oko vrata hrvatska licitarska srca. Isti je kolorit krasio i boce s pjenušcem.
Sindikat javnih službi svake godine svoj bal osmišljava tematski prema odabranoj državi, a ove je godine Hrvatska bila odabrana kao tema, s obzirom na pripreme za njen ulazak u Europsku uniju početkom srpnja 2013.
U prvom, svečanom djelu večeri goste su zabavljale hrvatske operne pjevačice Sandra Bagarić i Martina Tomčić uz klavirsku pratnju Darka Domitrovića, a ponoćno iznenađenje bila je muška klapa iz Pinkovca u Gradišću.
Bal je otvorio drugi predsjednik Nacionalnog vijeća austrijskog parlamenta i predsjednik Sindikata javnih službi Fritz Neugebauer, koji je govorio o austrijskoj potpori RH na njenom europskom putu i zadovoljstvu da će uskoro postati članica EU-a. Istakao je i impresivne ljepote naše zemlje u kojima uživaju i brojni Austrijanci.
Hrvatski veleposlanik u Austriji Gordan Bakota zahvalio je bečkom sindikalnom vrhu na ideji da je Hrvatska stavljena u središte pozornosti ovog uglednog bečkog bala.
U subotu, 19. siječnja u istom će se hotelu održati i 66. Hrvatski bal gradišćanskih Hrvata.
(www.crowc.org)

Tekst: Snježana Herek