Okupljene na ovogodišnja nikolinjsko-božićnoj proslavi u HKŽ Main-Taunus/Hochtaunus je na početku pozdravio župnik fra Marinko Vukman, a potom i gk RH iz Frankfurta Josip Špoljarić. Prohod od proslave bit će upućen za misije školskim sestrama franjevkama Provincije Presvetog Srca Isusova iz Splita, koje više od četrdeset godina djeluju u Kongu

Ovogodišnja nikolinjsko-božićna proslava u HKŽ Main-Taunus/Hochtaunus održana je u subotu, 14. prosinca u Gradskoj dvorani u Kelkheimu. Sve je na početku pozdravio župnik fra Marinko Vukman, koji je podsjetio kako ta župa tijekom godine slavi više slavlja, ali je, kako je istaknuo, ali je slavlje na poseban način lijepo ako mu raduju djeca, kojih je u dvorani bio veliki broj zajedno s roditeljima i djedovima i bakama. Pozdravnu riječ uputio je i gk RH iz Frankfurta Josip Špoljarić koji je u proslavi sudjelovao zajedno sa suprugom. U proslavi je sudjelovao i fra Tomislav Dukić, koji pomaže u pastoralu u toj župi.
U bogatome i uspješno pripremljenome programu izveden je scenski recital „Svjetlo se ne smije ugasiti“, kojega su izvela djeca Hrvatske nastave. Potom je zbor djece od 3. do 9. razreda izveo nekoliko pjesama, a nakon njih i zbor predškolaca i djece 1. i 2. razreda. Oba zbora vodi s. Magdalena Višić. Izvedena je i recitacija „Doček sv. Nikole“. Nastupila je i mala i srednja župna folklorna skupina pod vodstvom Klare Banovčić. Izveli su pjesme i plesove Slavonije i Srijema. Nastupila je i velika folklorna skupina koja je izvela pjesme Baranje i Slavonije, a vodi ih Renata Dadić.
Prije dolaska sv. Nikole uslijedila je recitacija kojom su ga djeca pozvala neka dođe na pozornicu. Kad se pojavio sv. Nikola, djeca i okupljeni u dvorani uputili su mu veliki pljesak, a on je potom održao dirljivi govor i darovao djecu.
I ove godine u toj župi je organizirana Framina akcija. Članovi Frame pripremili su božićne kolače koje su prodavali na ulazu u dvoranu, a sav prihod dobiven na taj način uputit će splitskoj udruzi „Anđeli“, koja brine o djeci s posebnim potrebama.
Organiziran je i bogata tombola, a čisti prohod od proslave u iznosu 4000 eura bit će upućen za misije školskim sestrama franjevkama Provincije Presvetog Srca Isusova iz Splita, koje više od četrdeset godina djeluju u Kongu u Africi. Valja podsjetiti kako vjernici te župe sudjeluju i u pomoći misijama u Kongu, gdje djeluje hrvatski misionar fra Ilija Barišić, s više od sto pedeset kumstava te na taj način pomažu siromašnoj djeci u školovanju u toj afričkoj zemlji.
Program slavlja vodila je koordinatorica Hrvatske nastave Hessenu i Saarlandu Smiljana Veselić-Vučina. U zabavnom programu nastupio je „Slash-Band“.

Tekst i fotografije: Adolf Polegubić