Biskup Vjekoslav Huzjak i kancelar Varaždinske biskupije mons. Antun Perčić doputovali su u Hrvatsku župu sv. Križa u Hamiltonu, na poziv župnika vlč. Marijana Mihokovića i mjesnog biskupa mons. Douglasa Crosbyja

Bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak i kancelar Varaždinske biskupije mons. Antun Perčić doputovali su 8. ožujka u Hrvatsku župu sv. Križa u Hamiltonu, u Kanadi, na poziv župnika vlč. Marijana Mihokovića i mjesnog biskupa mons. Douglasa Crosbyja.
Biskup Huzjak se prvog dana boravka u Hamiltonu, u subotu, 9. ožujka prije podne, susreo s tamošnjim krizmanicima i njihovim kumovima. Popodne je u pratnji hamiltonskog župnika posjetio župu Kraljice Hrvata u Torontu gdje je župnik dr. Mladen Horvat, biskupov studentski kolega i nekadašnji profesor na Katoličkome bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Posjet toj župi je osobito važan jer župu opslužuju svećenici Bjelovarsko-križevačke biskupije.
Drugog dana boravka u Kanadi, 10. Ožujka, biskup Huzjak na svečanom misnom slavlju podijelio je sakrament potvrde dvadeset i dvoje mladih župljana Hrvatske župe Sv. Križa u Hamiltonu. Na misi je pjevao mješoviti župni zbor, a nastupila je počasna garda Kolumbovih vitezova.
U predvečerje istoga dana župnik domaćin Marijan Mihoković upoznao je gosta mons. Huzjaka i mons. Perčića s “kanadskim Pittsburgom”, nekadašnjim kanadskim središtem teške industrije, zbog čega su se mnogi Hrvati i doselili u Hamilton.
(IKA)