U prepunoj dvorani Hrvatskog centra u Beču popularni hrvatski ansambl s bečkom adresom održao je nezaboravni koncert, a premijerno je izvedena i skladba „U neke male ure“ s istoimenoga novoga CD-a. Slijedeći koncert „Dalmatinske serenade“održat će se 24. veljače u Beču u organizaciji austrijske udruge „Transdanubien“

„U neke male ure“, naziv je sjajnog božićnog koncerta kojeg su 19. prosinca u prepunoj dvorani Hrvatskog centra u Beču upriličili Dubrovački kavaljeri, popularni hrvatski ansambl s bečkom adresom.
Prvi, službeni dio koncerta, kojem su, između ostalih, nazočili i predstavnici hrvatskog diplomatskog zbora na čelu s veleposlanikom RH u Austriji Gordanom Bakotom, Dubrovački su kavaljeri u sastavu Marko Majkovica (vokal, klavijature, mandoline), Josip Čenić (vokal, gitara), Martina Mazanik ( flauta, vokal, udaraljke), Božidar Pintarić (bas-gitara, vokal), Dragan Radić (bubnjevi) i Matko Dišipulo (gitara, vokal) započeli božićnom pjesmom „Narodi nam se Kralj nebeski“, a završili skladbom „Dođi, dođi, mala“.
Raspjevana glazbena šestorka upoznala je Bečane i s dubrovačkom kolendom, starim običajem čestitanja koji se njeguje u Dubrovniku i okolici. Premijerno je izvedena i dopadljiva skladba „U neke male ure“ s istoimenog novog CD-a.
Drugi dio koncerta obilježile su popularne dalmatinske pjesme i serenade, te autorske skladbe Dubrovačkih kavaljera, koje je oduševljena bečka publika pjevala zajedno s ansamblom do sitnih jutarnjih sati.
– Dubrovački kavaljeri svojim sjajnim muziciranjem i promocijom hrvatske glazbe već su postali institucija u Austriji- rekao je veleposlanik Goran Bakota za Večernji list nakon koncerta. Dodao je kako je primjetno da sve više Austrijanaca dolazi na hrvatske koncerte, što zasigurno „doprinosi ne samo važnoj kulturnoj, nego i turističkoj promociji naše zemlje, koja je pred ulaskom u EU“.
Kavaljeri su pretprošle su godine u Beču i Dubrovniku svečano proslavili 25. obljetnicu svog postojanja i uspješnog rada. U ožujku ove godine u Bad Homburgu kraj Frankfurta proglašeni su na „Večernjakovoj domovnici 2012“, najboljim glazbenim sastavom u hrvatskom iseljeništvu.
Slijedeći koncert Ansambla je 24. veljače u Beču, a održat će se pod naslovom „Dalmatinske serenade“u organizaciji austrijske udruge „Transdanubien“.
(Večernji list)

Tekst: Snježana Herek