Hrvatsku je predstavio pjevač Mirko Švenda – Žiga dvjema međimurskim pjesmama. Publika je nagradila njegov nastup burnim aplauzom, a podržali su ga i  predstavnici udruge Spectrum, Hrvatske zajednice iz Skopja i Zlatko Kramarić, veleposlanik  Republike Hrvatske u Skopju

 

Televizijski kanali TRT 1, TRT AVAZ i TRT Muzik su 1. rujna iz Skopja uživo prenosili balkansku muzičku poslasticu – Balkan Fest 2012. Turska radiotelevizija TRT u ime prijateljstva i mira na Balkanu okuplja omiljene glasove i najbolje glazbenike iz balkanskih zemalja. Zvijezde Balkana su se sastale u makedonskoj prijestolnici Skopju.
Svi ljubitelji glazbe bili su pozvani da se pridruže ovom glazbenom događaju, na kojem su pjevali najpopularnije pjesme naroda na Balkanu, uz pratnju mnogobrojnog simfonijskog orkestra.  Nastupili su najslušaniji pjevači, najveće zvijezde Balkana: Esma Redžepova, Ismail Lumanovski iz Makedonije, Hanka Paldum iz Bosne i Hercegovine, Georgi Hristov i Teodosii Spassov iz Bugarske, Irma Libohova iz Albanije, Chiristo Papadoupoulos iz Grčke, Mirko Svenda iz Hrvatske, Ksenija Mijatović iz Srbije, Skurte Fejza sa Kosova, Suzan Kardeš, Šukrije Tutkun i Serkan Čagri iz Turske. (http://www.trt.net.tr)

balkan2 balkan3

Hrvatsku je predstavio pjevač Mirko Švenda – Žiga dvjema međimurskim pjesmama: Ljubav se ne trži niti ne kupuje i Protuletje. Publika je nagradila njegov nastup burnim aplauzom, a podržali su ga i predstavnici udruge Spectrum, Hrvatske zajednice iz Skopja i Zlatko Kramarić, veleposlanik  Republike Hrvatske, od koga su članovi Zajednice dobili zastavu i licitarska srca.

 

balkan4 balkan5

Fotografije s Balkan Festa koji je organizirala Turska državna filharmonija, a na kojem su sudjelovale Turska, Albanija, Kosovo, Bugarska, Grčka, Makedonija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Rumunjska poslali su nam iz Zajednice Hrvata u Republici Makedoniji http://www.zhrm.org.mk