Gradišćanskom biskupu hrvatskih korijena jedno od najviših mađarskih odlikovanja za posredovanje kulture i jezika dodijelila je ugarska ambasada u Beču i društvo “ekonomske interesne zajednice Mađara u Austriji”

Biskupu Egidiju Žifkoviću su 24. siječnja za njegove zasluge povezivanja narodnih grupa u Gradišću na Balassi misi u Štefanskoj crikvi u Beču dodijelili Balassi medalju. Ova medalja je jedna od najviših mađarskih odlikovanja za posredovanje kulture i jezika. Dodijelili su mu je ugarska ambasada u Beču i društvo “ekonomske interesne zajednice Mađara u Austriji”.
Za biskupa Egidija Živkovića je odlikovanje bilo iznenađenje i veselje. S druge strane, odlikovanje za njega je i velika zadaća i veliki izazov da nadalje slijedi svojim putem povezivanja narodnih grupa u biskupiji i u Gradišću.
Misu u Štefanskoj crkvi služio je dijecezanski biskup László Kiss-Rigó iz Szegeda. Među slaviteljima su bili biskup Egidije Žifković, kao i župnik Toni Faber. Misa je bila trojezična – njemačko-mađarska-hrvatska.
(Hrvatska redakcija ORF-a)