Sedma večer tradicionalnog Večernjakova izbora najpopularnijih hrvatskih iseljenika u kategorijama sporta, glazbe i glume održava se pod visokim pokroviteljstvom Darije Krstičević, predstojnice Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Potporu Domovnici uobičajeno daju prijateljski gradovi Bad Homburg i Dubrovnik te udruga Kroatienhilfe iz Bad Homburga

U velikoj kongresnoj dvorani u Bad Homburgu, 1. ožujka će se održati sedma finalna večer tradicionalnog Večernjakova izbora najpopularnijih hrvatskih iseljenika u kategorijama sporta, glazbe i glume.
Dodjelu nagrade vodit će poznata hrvatska glumica Vanessa Radman i novinar mjesečnika Fenix Danijel Bošnjak. Kao i ranijih godina goste će zabavljati brojna poznata glazbena imena iz domovine i iseljeništva. Tako će na završnoj večeri nastupiti Tony Cetinski, frontman grupe Baruni Danijel Banić, tamburaški sastav Alkari (Zürich), Dorota Popolski alias Iva Burić Žalac (Düsseldorf), Karmen Kočila (Stuttgart), Volžana i band (Köln), pijanistice Željka Caparin (Beč) i Monika Kisters (Düsseldorf), operna pjevačica Marija Vidović (Beč) te gitarski duo Domižana iz Dubrovnika. Ljubitelji mode moći će uživati u revijama poznatih hrvatskih modnih kreatorica Vesne Milković i Gordane Zucić.
Za predložene kandidate, kao i prijašnjih godna, glasuje se putem kupona koji svaki dan izlazi na jednoj od stranica Večernjaka. Svi kuponi pristigli na adresu Večernjeg lista ulaze u bubanj za vrijedne nagrade. Oni najsretniji mogu osvojiti sedmodnevna putovanja u najatraktivnija turistička odredišta u Hrvatskoj.
Finalnu večer će i ove godine popratiti brojni njemački i hrvatski mediji iz domovine i iseljeništva. U Bad Homburg će doći poznati i manje poznati hrvatski iseljenici koji talentima, društvenim angažmanima i radom zauzimaju prostor domaćih i stranih medija. Domovnica je i mjesto susreta, svečana priredba na kojoj se upoznaju ljudi i na kojoj se intenziviraju odnosi. Svake godine za završnu večer u Bad Homburgu se traži karta više, što je dokaz da je Večernjakova domovnica, koju su njemački mediji odavno prozvali Hrvatskim Oscarom, postala značajna na ovim prostorima.
Ovogodišnja Domovnica održava se pod visokim pokroviteljstvom Darije Krstičević, predstojnice Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Potporu Domovnici uobičajeno daju prijateljski gradovi Bad Homburg i Dubrovnik te udruga Kroatienhilfe iz Bad Homburga.
Više o Večernjakovoj domovnici doznajte na http://www.hrvati.ch/index.php/VECERNJAKOVA-DOMOVNICA/

Tekst: Marijana Dokoza