Misno je slavlje u katedrali Sv. Marije u Perthu predslavio stožerni vojni kapelan iz BiH don Josip Grubišić u koncelebraciji s vlč. Nikolom Čabrajom, hrvatskim svećenikom u Zapadnoj Australiji. Uz zbor sv. Ane, VIS mladi “Sv. Ana” i pjevača Vjerana Dupalnčića, nastupila je Hrvatska folklorna grupa “Zagreb” odjevena u hrvatske narodne nošnje

Na blagdan Krštenja Gospodinova, 13. siječnja Hrvati Zapadne Australije u Perthu proslavili su misom zahvalnicom 21. obljetnicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske. I ove su se godine već tradicionalno okupili u svojoj prvostolnoj crkvi (katedrali) Sv. Marije kako bi proslavili ovaj povijesni dan vezan za Republiku Hrvatsku.
Misno je slavlje predslavio stožerni vojni kapelan iz BiH don Josip Grubišić u koncelebraciji s vlč. Nikolom Čabrajom, hrvatskim svećenikom u Zapadnoj Australiji. Sudjelovao je veliki broj vjernika, među kojima i djelatnici konzularnog predstavništva Republike Hrvatske u Perthu.
Tijekom euharistijskog slavlja, liturgijsko pjevanje pomogli su zbor sv. Ane, VIS mladi “Sv. Ana” i pjevač Vjeran Dupalnčić iz Pertha. Hrvatska folklorna grupa “Zagreb”, odjevena u hrvatske narodne nošnje, dodatno je ukrasila lijepo slavlje.
(kta)