Jedan od najbližih suradnika premijera Plenkovića bio je zastupnik u Europskom parlamentu. Nakon nedavnih unutarstranačkih izbora u HDZ-u, postao je politički tajnik. Potomak je političkih emigranata koji su došli u Argentinu nakon Drugog svjetskog rata 

Davor Ivo Stier bit će novi hrvatski ministar vanjskih poslova. Stier je jedan od najbližih suradnika šefa HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića. Kao i Plenković, Stier je bio zastupnik u Europskom parlamentu, a obojica su podnijeli ostavke na te funkcije. Usto, nakon nedavnih unutarstranačkih izbora u HDZ-u, kada je Plenković izabran za predsjednika, Stier je postao politički tajnik.

Stier je rođen 1972. u Buenos Airesu, živio je u četvrti Flores koju uglavnom nastanjuje srednji stalež. Stierova obitelj je podrijetlom iz Slavonije (Čepin), a on je potomak političkih emigranata koji su došli u Argentinu nakon Drugog svjetskog rata. Stierov otac bio je liječnik, a majka Marija Lukač sveučilišna profesorica.

U Hrvatsku je Stier prvi put došao 1990. godine u sklopu programa Hrvatske matice iseljenika, a drugi put tri tjedna prije pada Vukovara kao novinar argentinskog lista El Cronista i Radio America. U Argentinu se vraća u veljači 1992. godine, gdje je diplomirao politologiju i međunarodne odnose na Katoličkom sveučilištu u Buenos Airesu, te kasnije i novinarstvo.

Stier se u Hrvatsku ponovno vratio 1996. godine na poziv Ministarstva vanjskih poslova, nakon čega je radio u hrvatskim veleposlanstvima u Washingtonu i Bruxellesu, a do 2009. godine bio je savjetnik predsjednika vlade Ive Sanadera za vanjsku politiku. Bio je zastupnik u Hrvatskom saboru od 2011., a onda je 2013., s liste HDZ-a, izabran kao zastupnik u Europski parlament. Mandat za Europski parlament osvojio je i 2014., gdje je obavljao zastupnički mandat sve donedavno.
Stier će biti i jedan od potpredsjednika Vlade.

Danas, 19. listopada trebali bismo dobiti 14. Vladu RH. Mandatar Andrej Plenković kandidate za ministre i program svoje vlade predstavit će Saboru. Vlada će ipak imati 20, a ne 19 ministarstava. Sve događaje u Saboru pratite uživo na HRT4.

Program i ciljevi Vlade