Upravni odbor AMCA-e Toronto odlučio je uz dvije planirane stipendije od 1000 USD dodijeliti i dvije dodatne stipendije od 500 USD na sjednici održanoj 17. srpnja 2014., izjavio je za Matičin web portal predsjednik te iznimno značajne udruge iseljenih hrvatskih intelektualaca Krešimir Mustapić.

Ovdje možete pogledati dobitnike stipendija

Cilj AMCA društava u svijetu, pa tako i njene torontske podružnice, okupljanje je ljudi koji su studirali na hrvatskim sveučilištima, povezivanje s matičnim sveučilištima i predstavljanje hrvatske kulture u zemljama u kojima članovi žive. Desetak AMCA društava na američkom  kontinentu broji više od 2000 članova koji njeguju veze s domovinom, ostaju vjerni svom sveučilištu (alma mater) te mu žele i dalje pomagati.
AMACA iz Toronta desetljećima ostvaruje interesantne programe koji obogaćuju kanadsko hrvatske kulturne veze. Hrvatski intelektualci u Kanadi, pa tako i udruga hrvatskih intelektualaca iz Toronta,  nisu homogena grupa već odražavaju svu raznovrsnost koju sa sobom donose razlike u dobi, profesiji, temperamentu, razlozima koji su ih naveli na mobilnost, stupnju uklapanja u tamošnje društvo…
Aktualno vodstvo AMCA-e za Toronto, baštini iznimno vrijedne rezultate svoga članstva u  pomoći RH tijekom Domovinskoga rata, a trenutačno organizira niz uspješnih predavanja, kulturnih projekata, izleta i sportskih aktivnosti. Adresar članova torontske AMACa-e vrlo je impresivan i zorno svjedoči o udjelu hrvatskih intelektualaca u prožimanju hrvatsko – kanadskih kulturnih veza.

Priredila: Vesna Kukavica