Prvi međunarodni festival klapa će se održati u centru Stožice 16.ožujka. Drugi Hrvatski sabor kulture u Mariboru, bit će i uvodna proslava ulaska RH u EU, na kojoj će i HTZ imati dostojno mjesto svojim prezentacijama hrvatskoga turizma

Za vrijeme tradicionalnoga sajma turizma Alpe Adria održanoga krajem siječnja u Ljubljani bilo je veliko zanimanje za hrvatske turističke destinacije. Zadovoljstvo s očekivanim ulaskom Hrvatske u EU bilo je očito i kod hrvatskih turističkih djelatnika, koji su na sajmu predstavljali hrvatski turizam i kod brojnih slovenskih posjetitelja, koji su sa puno pitanja o Hrvatskoj skupljali hrvatske turističke prospekte na velikom izložbenom prostoru HTZ-a. Početak ljeta zasigurno će označiti ulazak Hrvatske u EU, a to znači prijelaz granice bez carina.
Spomenimo samo dva događaja u kojima će se s zajedničkim djelovanjem dobiti na kvaliteti i bogatstvu hrvatske kulture. Na konferenciju za tisak u predstavništvu HTZ-a 11.veljače bili su pozvani i predstavnici Saveza hrvatskih društava i tako smo među prvima saznali za prvi međunarodni festival klapa, koji će se održati u centru Stožice 16. ožujka.
Uz sudjelovanje klapa iz više država (dakako najviše iz Hrvatske) posebni gost bit će i Oliver Dragojević, kojega smo na ovoj konferenciji upoznali i s kulturnim djelovanjem Hrvata u Sloveniji i velikim zanimanjem za njegove koncerte po Sloveniji. Tom prilikom je Olivera Dragojevića srdačno pozdravio predsjednik saveza hrvatskih društava Petar Antunović i uručio mu prigodne darove. Na ovoj konferenciji bio je još jedan Korčulanin, naš veleposlanik dr. Svjetlan Berković.
Drugi događaj ove godine bit će Drugi Hrvatski sabor kulture u Mariboru. To će biti i uvodna proslava našeg ulaska u EU, na kojoj će i HTZ imati dostojno mjesto svojim prezentacijama hrvatskoga turizma. Opširnije
 
Tekst: Ivan Botteri