Na proslavi u Domu u Buševcu prisutnima su se obratili Nenad Rožić, predsjednik Ogranka, Slobodan Đuređ Gera, predstavnik karaševskih Hrvata u rumunjskom parlamentu, Petar Hategan, predstavnik karaševskih Hrvata u Savjetu Vlade za Hrvate izvan RH i predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Rumunjskoj, Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice, kao i Milja Vatav i Filka Golub iz KUD-a Klokotić

U Buševcu je proslavljena 40. obljetnica prijateljstva između Ogranka „Seljačke sloge“ Buševec i KUD-a Klokotić.
Iz Klokotića se u petak, 20. rujna u ranojutarnjim satima autobus s vodstvom, članovima i prijateljima, 40 putnika i dva vozača, uputio prema Zagrebu. Nakon popodnevnog boravka u Zagrebu, krenuli su prema Buševcu, gdje ih je dočekao predsjednik Ogranka „Seljačke sloge“ Buševec Nenad Rožić sa suradnicima i s budućim udomiteljima.
Od petka navečer do nedjelje poslijepodne, sadržajno osmišljen program članova UO Ogranka „Seljačke sloge“ Buševec te prijatelja dvaju društava, omogućio je lijepu proslavu 40. obljetnice prijateljstva Buševca i Klokotića.
Središnji dio obilježavanja obljetnice dogodio se u subotu, 21. rujna u Domu Ogranka „Seljačke sloge“ Buševec. Prisutnima su se obratili Nenad Rožić, predsjednik Ogranka, Slobodan Đuređ Gera, predstavnik karaševskih Hrvata u rumunjskom parlamentu, Petar Hategan, predstavnik karaševskih Hrvata u Savjetu Vlade za Hrvate izvan Republike Hrvatske i predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Rumunjskoj, Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice, kao i Milja Vatav i Filka Golub iz KUD-a Klokotić.
Podijelili su se komplimenti, zasluženi darovi, priznanja… Hrvatska matica iseljenika dodijelila je Priznanje društvima za 40. obljetnicu promoviranja humanosti i kulture.
Izuzetno kvalitetni kulturno-umjetnički program, i prikaz nekih tradicionalnih običaja kroz godinu, osobito svadbenih, oduševio je sve prisutne i izmamio gromoglasni aplauz. Druženje se, uz ukusnu hranu te slavljeničko raspoloženje, nastavilo do duboko u noć.

Tekst: Petar Hategan