Obljetnica će biti obilježena na godišnjoj proslavi Zajedničarskog dana s piknikom u Karlovac parku u Miltonu, a u programu nastupaju KUD Žumberak iz Clevelanda, Zvuci domovine Hrvata Korduna iz Clevelanda, KUD Nova nada iz Troya, Sv. Juraj iz Cokeburga; Živa grana Hrvatske, Zlatni pajdaši i Hrvatsko srce iz Hamiltona

Ove godine Ontarijska federacija odsjeka Hrvatske bratske zajednice obilježava 40. obljetnicu neprekidnog bratskog djelovanja. Naime, ta obljetnica će biti obilježena na godišnjoj proslavi Zajedničarskog dana s piknikom u nedjelju, 21. srpnja u Karlovac parku u Miltonu, Ontario.
Utemeljena 1973. godine, Ontarijska federacija odsjeka Hrvatske bratske zajednice je ponosna što u svojim redovima ima nekoliko osnivatelja koji su još uvijek aktivni kako u svom odsjeku tako i u federaciji. Zato će i ovogodišnja proslava biti posvećena njima i svima ostalima koji su tijekom godina u zajedništvu radili i još uvijek rade na širenju i jačanju zajedničarstva u njezinim redovima
Bit će mi izuzetna radost i velika čast prisustvovati ovogodišnjoj proslavi zajedno s našim kolegama u Izvršnom odboru Zajednice – glavnim tajnikom/blagajnikom Edom Pazom te potpredsjednikom / članske usluge Franjom Bertovićem. Nazočit će i državni dužnosnici mjesne i nacionalne razine, kao i predstavnici Vlade RH.
U specijalnom programu koji će biti upriličen za ovu svečanost nastupit će KUD Žumberak iz Clevelanda, Ohio; Zvuci domovine Hrvata Korduna iz Clevelanda, Ohio; KUD Nova nada iz Troya, Michigan; Sv. Juraj iz Cokeburga; Živa grana Hrvatske iz Hamiltona, Zlatni pajdaši iz Hamiltona i Hrvatsko srce iz Hamiltona.
Priredba će zasigurno biti jedna od najvećih dosad, koju su priredili predsjednik Federacije Ladislav Meze i njegovi odbornici.
Najveći skup našeg naroda u Kanadi održava se pod pokroviteljstvom Ontarijske federacije odsjeka Hrvatske bratske zajednice, a Zajedničarski dan obilovat će . interesantnim kulturnim i govorničkim programom, dobrom zabavom i bratskim druženjem.
Ontarijskoj federaciji čestitamo 40. obljetnicu bratskog djelovanja i mnogo uspjeha u daljnjem radu i djelovanju! (Zajedničar)
Tekst: Bernard M. Luketich