Svečano misno slavlje u gradskoj dvorani u Savignyju (kanton Vaud) predvodio je fra Karlo Lovrić, prvi misionar na ovim područjima. U suslavlju su bili voditelj misije fra Vladimir Ereš i gvardijan mostarskog samostana dr. Iko Skoko. Po završetku svete mise nastupili su članovi KUD-a Živa grana iz Ženeve. Nakon toga večer je nastavljena zabavnim programom uz duo Virtuozi

 

Hrvatska katolička misija Lausanne-Wallis proslavila je 22. i 23. rujna tridesetu obljetnicu rada i postojanja. Svečano misno slavlje u gradskoj dvorani u Savignyju (kanton Vaud) predvodio je fra Karlo Lovrić, prvi misionar na ovim područjima. U suslavlju su bili voditelj misije fra Vladimir Ereš i gvardijan mostarskog samostana dr. Iko Skoko.
Sve je na početku pozdravio fra Vladimir Ereš, pritom istaknuvši kako je velika radost biti večeras među nama, Hrvatima izvan domovine koji raseljeni očekuju riječi potpore u svom svakodnevnom životu. Potom je uputio riječi dobrodošlice prvom misionaru fra Karlu Lovriću i podsjetio kako je prva misa slavljena davne 1982. Uz proslavu trideset godina postojanja zahvalio se svima, počevši od svećenika koji su okupljali hrvatski vjernički narod, te svim vjernicima koji su dolazili kako na svete mise, tako i na sva ostala događanja u misiji, napomenuvši kako je većina našeg naroda napustila svoju domovinu zbog ekonomskih i političkih razloga. Broj se Hrvata iz godine u godinu sve više povećavao. Crkva i svećenici su poput dobrih roditelja pratili svoju djecu u njihovom putu, kako bi se vjernici mogli okupljati na misnom slavlju i tako slaviti Boga na svom jeziku. Tako je nastala i Hrvatska katolička misija Lausanne-Wallis.
Na kraju misnog slavlja čestitku su uputili gvardijan mostarskog samostana dr. Iko Soko i fra Karlo Lovrić, podsjetivši kako ova obljetnica znači i vrijeme zajedništva, suradnje svih Hrvata  u ovom dijelu Švicarske. Na kraju je fra Vlado zahvalio svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli uspješnom radu misije svih ovih godina. Misno slavlje uveličao je duo Virtuozi iz St. Gallena.
Po završetku svete mise nastupili su članovi KUD-a Živa grana iz Ženeve http://www.facebook.com/zivagrana. Nakon toga večer je nastavljena zabavnim programom uz duo Virtuozi. Bilo je ovo lijepo slavlje, a sve to bi bilo teško pripremiti i organizirati bez vrijednih misijskih suradnika kojima hvala za sve ove godine.

Pogledajte fotogaleriju na http://www.hrvati.ch