U projektu koji je u tijeku sudjeluje četrdesetak mladih Hrvata i njihovih prijatelja iz raznih zemalja: Mađarske, Brazila, Australije, Argentine, Južne Afrike, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Bolivije, Paragvaja, Slovačke, Irske , Rumunjske te Slovenije. Cilj je ovogodišnjeg projekta, kao i prethodnih, očuvati prirodno i kulturno bogatstvo Hrvatske i približiti je mladima izvan domovine

Hrvatska matica iseljenika po 25. put organizira međunarodni projekt Eco Heritage Task Force. Ovogodišnji projekt odvija se u suradnji s Gradom Šibenikom i NP „Krka“, koji su domaćini uz suradnju TZ Šibensko – Kninske i TZ grada Šibenika i stalnog partnera Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti.
U projektu sudjeluje četrdesetak mladih Hrvata i njihovih prijatelja iz raznih zemalja: Mađarske, Brazila, Australije, Argentine, Južne Afrike, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Bolivije, Paragvaja, Slovačke, Irske , Rumunjske te Slovenije.

U periodu od 24. srpnja do 13. kolovoza mladi iseljenici će se družiti, volontirati, imati kreativne aktivnosti, međusobno se upoznavati, ali prvenstveno zbližiti se s krajem u kojem borave. Cilj je očuvati prirodno i kulturno bogatstvo Hrvatske, kao i na prošlim EHTF -ovima.
Mjesto ovogodišnjeg okupljanja je povijesni hrvatski grad Šibenik koji slavi svoj 950. rođendan. Sudionici su podijeljeni na dvije volonterske skupine: prva je zadužena za održavanje baštinski bitne utvrde Sv. Mihovila u Šibeniku dok druga grupa sudjeluje u arheološkim iskapanjima i održavanju ljepote NP „Krke“.
Osim rada i truda na održavanju spomenutih znamenitosti, postoje i mnoge društvene i edukacijske aktivnosti. Tako se i ove godine organizira i radionica hrvatskog jezika za one koji ne znaju ili slabo govore materinski jezik, medijska radionica, te filmska radionica gdje se po treći put snima amaterski film.
„Upoznajući nove prijatelje“, kažu sudionici, „širimo granice Hrvatske, razgovaramo, radimo i djelujemo za Lijepu Našu uz stihove pjesme „Kad se male ruke slože, sve se može“.

Tekst: Nives Antoljak