Glavni proizvod redakcije je multikulturna televizijska emisija “Heimat fremde Heimat” koja se emitira širom Austrije u isto vrijeme kao i”Dobar dan Hrvati” u Gradišću. Prvi voditelj redakcije bio je Helmut Kletzander, a danas joj je na čelu Hrvatica Silvana Meixner

U parlamentu u Beču su 9. travnja slavili 25. obljetnicu postojanja manjinske redakcije ORF-a. Glavni proizvod redakcije je multikulturna televizijska emisija “Heimat fremde Heimat”. Ona se emitira širom Austrije u isto vrijeme kao i”Dobar dan Hrvati” u Gradišću. Prvi voditelj manjinske redakcije bio je Helmut Kletzander, a danas joj je na čelu Hrvatica Silvana Meixner.
Što se tiče etničkih manjina, kaže Meixner, redakcija kani očuvati njihovo kulturno dobro, jezike i običaje. Zato prijenosi nisu sinkronizirani, već titlovani i emitirani na originalnim jezicima.
Na svečanosti u parlamentu prikazan je dokumentarni film članice manjinske redakcije, koruške Slovenke Sabine Zwitter-Grilc. “Schatten der Scham” će se prikazati i u televiziji, i to subotu 4. maja u 20.15 u programu ORF 3.
(Hrvatska redakcija ORF-a)