U natjecanju su se za hrvatski jezik natjecale gimnazije iz Borte, Matrštofa, Gornje Pulje i dvije iz Željeznoga, Theresianum i Savezna gimnazija. Ukupno se natjecalo 10 učenica i 2 učenika. U finale su došle Dorica Zvonarić, Marija Milić i Kristijana Krupić

Ovogodišnje natjecanje u stranim jezicima, tvz. »Europa-Sprachenwettbewerb« za više škole opće naobrazbe su 7. veljače po 23. put održali u Pedagoškoj visokoj školi u Željeznom. Učenici su se natjecali u sedam jezika, a ove godine sudjelovao je i lijepi broj Hrvata. Svaka škola je mogla prijaviti do četiri kandidata, a za hrvatski jezik su se natjecale gimnazije iz Borte, Matrštofa, Gornje Pulje i dvje iz Željeznoga, Theresianum i Savezna gimnazija. Ukupno se natjecalo 10 učenica i 2 učenika.
Tema prvoga kola ovogodišnjeg natjecanja bila je „Putovanje“. U finalu su kandidatkinje dobile temu „Zemlja je bogatstvo“, a diskutirale su na pitanje „Kakav bi bio naš život kad bi se svatko sām opskrbio? Je li to moguće?“. Diskusija je bila jako živahna. 1. mjesto je osvojila Dorica Zvonarić iz V. Borištofa, koja pohađa gimnaziju u Gornjoj Pulji. Na 2. mjesto je dospjela Marija Milić, gimnazijalka iz Matrštofa, a na 3. Kristijana Krupić iz Uzlopa, koja ide u Theresianum u Željeznom.
(Hrvatske novine)