Večeri je prisustvovalo preko 200 gostiju, hrvatskih i švicarskih prijatelja Chorusa i ljubitelja njihove pjesme. Pristigli su , ne samo iz Berna i okolice, već i iz udaljenih dijelova Švicarske, čak i iz Njemačke. Kroz program je na njemačkom jeziku vješto vodio utemeljitelj i voditelj Chorusa Croaticusa Franjo Vugdelija

 

Tradicionalna Večer prijateljstva Chorusa roaticusa održana je 26. siječnja u Bernu pod mottom: “Vrati se, mili ćale”. Ova priredba održava se redovno u mjesecu siječnju još od 1992. godine, kada se na prvom susretu okupilo tridesetak Chorusovih prijatelja. Jubilarnoj, 20. Večeri prisustvovalo je preko 200 gostiju, hrvatskih i švicarskih prijatelja Chorusa i ljubitelja njihove pjesme.
Gosti nisu pristigli samo iz Berna i okolice, već i iz udaljenih dijelova Švicarske, a bilo ih je čak i iz Njemačke. Velika dvorana Kleefeld-Zentruma u Bern-Bümplizu bila je popunjena do posljednjeg mjesta. Kroz program je na njemačkom jeziku vješto vodio utemeljitelj i voditelj Chorusa Croaticusa Franjo Vugdelija.

U publici je bio i veleposlanik RH u Bernu Aleksandar Heina koji je pozdravio prisutne i održao kratki prigodni govor.
Chorus Croaticus je izveo niz tradicionalnih dalmatinskih pjesmama, a potom je nastupio njihov vjerni prijatelj i duhovni pokrovitelj Chorusa , fra Šimun Šito Ćorić. Talentirana mlada muzička gošća Brenda Schweingruber otpjevala je neke poznate hitove, a mješoviti jodlerski dvostruki kvartet “Echo vor Giebelegg” nekoliko tradicionalnih pjesama na švicarskom dijalektu. Zvijezda večeri bio je gost iz Trogira, akademski glazbenik, klarinetist i operni pjevač Jakov Košćina, koji je uz odličnu klavirsku pratnju maestra Ive Crmarića otpjevao nekoliko poznatih talijanskih kancona.
Publika je oduševljeno pljeskala i ponekad spontano zapjevala s izvođačima, a svoju je zahvalnost za ovu lijepu večer izrazila i dobrovoljnim novčanim prilozima. Chorus se i ovaj put pokazao kao odličan domaćin, te počastio svoje goste ukusnim domaćim jelima, kolačima i hercegovačkim vinima.
Voditelj Chorusa je već najavio slijedeću Večer prijateljstva u siječnju 2014. godine. Fotogalerija dostupna na www.croatia.ch 

 

Tekst: Silvia Mikulandra; Fotografije: Stjepan Drozdek