Bal, uz pokroviteljstvo Grada Varaždina, organizira Hrvatsko-austrijska kulturna zajednica, a voditelji programa će i ove godine biti Silvija Bucolić iz Beča i Dražen Sirišćević, ravnatelj Koncertne dvorane Lisinski

Ovogodišnji 20. Sjajni bal s europskim štihom u Varaždinu će održati prvoga petka u veljači, 1. veljače u varaždinskom HNK-u. Njegov program su na konferenciji predstavile Ingeborg Jurić i Mirjana Dučakijević, u ime organizatora, Hrvatsko-austrijske kulturne zajednice te Natalija Martinčević, saborska zastupnica i zamjenica varaždinskoga gradonačelnika Habuša u ime glavnoga pokrovitelja, Grada Varaždina.
„Ovogodišnji bal bit će bal sa štihom EU, jer Hrvatska postaje punopravna članica europske obitelji.Grad Varaždin će ovogodišnji Sjajni bal iskoristiti za promociju grada, kao prvu u nizu manifestacija kojima ćemo proslaviti ulazak Hrvatske u EU, a očekujemo dolazak mnogih uglednika iz Hrvatske i inozemstva“, istaknula je Natalija Martinčević.
U ovogodišnjem programu Sjajnoga bala, baš kao i proteklih 18 godina, sudjeluju Big Band Bad Gleichenberg i Varaždinski komorni orkestar s vokalnom solisticom Ivanom Lazar. Nastupit će i balet splitskoga HNK, barokni plesači društva „Naša djeca“, plesni ansambl „Divertimento“ iz Zagreba, plesna grupa „Potkalnički plemenitaši“, varaždinska gradjanska garda „Purgari“ te športski plesni klub „Harmony“.
Za hranu su ove godine zaduženi vrsni kuhari varaždinskoga hotela Turist, koji će, osim hrvatske građanske kuhinje, predstaviti i jela iz EU zemalja, a plesna knjižica će se ove godine izdati u čast 100. obljetnice rođenja akademskoga slikara Pavla Vojkovića i nosit će njegove motive. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni varaždinskog HNK-a.
Voditelji programa će i ove godine biti Silvija Bucolić iz Beča i Dražen Sirišćević, ravnatelj Koncertne dvorane Lisinski.
(Hrvatske novine)