Tim povodom je u Galeriji Kristian Kreković upriličena zložba pod nazivom “Zajedno u budućnost s Hrvatskim glasnikom”, a u jubilarnom broju, točnije – dvobroju 213-214, objavljen je prigodni tekst glavne urednice Maje Nikolić
List Hrvatski glasnik, koji izdaje Glavna podružnica HKD “Napredak” u Tuzli, obilježava 20. godinu izlaženja – prvi broj nosi datum 24. prosinca 1992. Tim povodom u Galeriji Kristian Kreković upriličena je izložba pod nazivom “Zajedno u budućnost s Hrvatskim glasnikom”, a u jubilarnom broju, točnije – dvobroju 213-214, objavljen je prigodni tekst glavne urednice Maje Nikolić.
Članak koji svjedoči o prošlosti, ratnoj i poratnoj, ali govori i o budućnosti, pročitajte u cijelosti na http://www.hrvatska-rijec.com
Ljubomir Aždajić bio je prvi glavni i odgovorni urednik Hrvatskog glasnika. U ratnom razdoblju. Na čelu Hrvatskog glasnika dugo godina bio je i Juraj Novosel, istaknuti napretkovac. Njegova ljubav prema ovom listu bila je nemjerljiva. Uređivao ga je s puno ljubavi, požrtvovnosti, nikada ne posustajući.
Hrvatski glasnik nalazi se i u Vatikanskoj knjižnici u Rimu. Desna ruka profesora Juraja bio je Ivica Kovačević, profesor povijesti. Ivica je nakon smrti Novosela bio njegov nasljednik na uredničkoj poziciji. S istim entuzijazmom i istom voljom preuzeo je Hrvatski glasnik.
„Vjerujem da će neki novi nasljednici, slaveći peto Glasnikovo desetljeće, pa i prvo stoljeće, pisati o nastajanju Hrvatskog glasnika i prisjetiti se ljudi koji su ga stvarali. Uvjerena sam da će Hrvatski glasnik sada, nakon dva desetljeća postojanja, ići i korak dalje – postati glasilo HKD Napredak na razini cijele zemlje“, izjavila je aktualna urednica Glasnika.
(Hrvatska riječ)