Društvo danas broji oko 70 aktivnih članova različite životne dobi, od kojih je veliki broj i u članstvu Hrvatske bratske zajednice u Americi, u odsjeku 2001 “Frankopan”, Ogulin. Društvo djeluje u pet sekcija: izvornoj folklornoj, folklornoj, tamburaškoj, dječjoj i sekciji rukotvorina

Kulturno umjetničko društvo “Sveti Juraj”, Zagorje Ogulinsko 8. rujna 2012. proslavilo je svoj 20. rođendan. Ljubav koju Zagorci osjećaju prema svojem kraju utkali su u društvo koje su osnovali 7. lipnja 1992. godine.

Društvo danas broji oko 70 aktivnih članova različite životne dobi, od kojih je veliki broj i u članstvu Hrvatske bratske zajednice u Americi, u odsjeku 2001 “Frankopan”, Ogulin. Društvo djeluje u pet sekcija: izvornoj folklornoj, folklornoj, tamburaškoj, dječjoj i sekciji rukotvorina. Svih ovih nastupa i projekata koje je Društvo ostvarilo ne bi bilo bez ljubavi i želje da se budućim naraštajima ostavi u naslijeđe bogata kulturna baština.

Marica Bertović, Franjo Bertović, Georgije Caribrodski, prof., Vesna Cetinjanin, Anka Grdić, Jure Grdić, Franjo Kolić, Berta Puškarić, Blaženka Puškarić, Ivan Puškarić, prof., Marica Puškarić, Nada Puškarić, Ivanka Rendulić, Marica Radočaj, Zdravko Bertović i Gordana Bertović, prof. su članovi koju su dobili diplome Hrvatskog sabora kulture za dvadesetogodišnji uspješni rad na širenju i razvijanju kulturno umjetničkog amaterizma i hrvatske kulture.

Tekst: Vani Francetić; Fotografije: Ivan Puškarić Studio