Hrvatska matica iseljenika godinama podupire ovaj iznimno značajan događaj za hrvatsko iseljeništvo uz izvrsnu suradnju s inozemnim izdanjem Večernjeg lista i magazinom Fenix

Mijo Marić, ravnatelj HMI-ja u protekla dva dana nazočio je Večernjakovoj domovnici, tradicionalnom 12. po redu, izboru najpopularnijih Hrvata izvan domovine u kategorijama športa, glazbe, glume i spektakla, koja se održala u Bad Homburgu, gradiću kod Frankfurta.
Na manifestaciji su bili i brojni predstavnici hrvatskih iseljeničkih udruga, klubova i zajednica iz cijele Europe, te njihovih njemačkih gostiju kao i uzvanika iz Hrvatske.
Na Večernjakovoj domovnici su bili: predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, ministrica vanjskih i europskih poslova i potpredsjednica Vlade Marija Pejčinović Burić, predsjednik saborskog odbora za vanjsku politiku Miro Kovač, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić, glavni tajnik CDU-a Hessena Manfred Pentz, gradonačelnik Bad Homburga Alexander Hetjers, gradonačelnici Dubrovnika, Mostara, Vukovara i Raba, Mato Franković, Ljubo Bešlić, Ivan Penava i Nikola Grgurić te brojni drugi.
Također, veliku pažnju i odaziv privukao je radni svečani susret koji je za uzvanike organizirala ministrica vanjskih poslova i europskih integracija i potpredsjednica Vlade Marija Pejčinović Burić.
Poseban je naglasak bio na dobroj suradnji svih državnih institucija koje se bave hrvatskim iseljeništvom i hrvatske diplomacije.
Hrvatska matica iseljenika godinama podupire ovaj iznimno značajan događaj za hrvatsko iseljeništvo uz izvrsnu suradnju s inozemnim izdanjem Večernjeg lista i magazinom Fenix. Uz ravnatelja HMI-ja, Domovnici je nazočio i zamjenik ravnatelja Ivan Tepeš te suradnice. Po mišljenjima svih sudionika ovo je bila najbolje organizirana Domovnica do sada, uz posebne pohvale Stipi Puđi koji je glavni organizator susreta domovinske i iseljene Hrvatske u Bad Homburgu.

Tekst: Ivana Rora

Fotogalerija