U teatru Svetišta Susret je počeo sastankom predstavnika hrvatskih iseljeničkih udruga u Italiji, na kojem je izlagala Dubravka Severinski iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH. Potom je slavljena sveta misa na hrvatskom jeziku koju su suslavili fra Đuro iz Pule i fra Nikola iz crkve Sv. Antuna u Padovi 

U Padovi je prošloga vikenda završen 11. Susret Hrvata Italije i proslava blagdana svetog Leopolda Bogdana Mandića.

Prijepodne je u teatru Svetišta Susret počeo sastankom predstavnika hrvatskih iseljeničkih udruga u Italiji, na kojem je izlagala Dubravka Severinski iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH. Potom je slavljena sveta misa na hrvatskom jeziku koju su slavili fra Đuro iz Pule i fra Nikola iz crkve Sv. Antuna u Padovi. Nazočnima je par riječi uputio i Filip Vučak, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske i član kabineta ministra vanjskih poslova RH. Prisutne je pozdravila i Duška Madunić, domaćica, predsjednica Hrvatske zajednice Veneta.

Za organizaciju glazbenog dijela mise zadužene su bile Maja Mozara iz Hrvatske matice iseljenika – podružnica Dubrovnik i Ana Bedrina, umirovljena voditeljica Hrvatske matice iseljenika – podružnica Pula. Pjevale su članice Klape Amfora iz Dubrovnika i Grupe Oton iz Pule.

U misi i nastupu Amfore i Otona su, uz iseljenike i članove njihovih obitelji, između ostalih uživali i Damir Grubiša, veleposlanik RH u Rimu, Zlata Penić Ivanko, savjetnica u Hrvatskom veleposlanstvu pri Svetoj Stolici, Nevenka Grdinić, gk RH u Trstu, Iva Pavić, gk RH u Milanu, Damir Murković, predsjednik Zajednice Hrvata Italije, Dragica Hadrović iz Hrvatsko- talijanskog Mozaika Rim, diplomatski savjetnik dr. Matteo Tudor, sa sjedištem u Veneciji, počasna konzulica RH u Italiji dr. Nela Sršen, predsjednica Udruge Moliških Hrvata Antonella D’Antuono i drugi.

Hrvatski dan u Padovi završen je zajedničkim svečanim objedom u restoranu Bassanello, a članice Amfore su druženje uz objed dodatno uljepšale svojom pjesmom.

Tekst i fotografije: Željko Tutnjević

Također o Susretu i nastupu klape Amfora, uz fotogaleriju