Državni ured za Hrvate izvan RH ove godine će objaviti Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan RH u dva kruga: 16. veljače – 16. ožujka 2015. i 16. rujna – 16. listopada 2015.

U cilju promicanja veza i jačanja suradnje RH s Hrvatima izvan RH te očuvanja hrvatskog identiteta, odnosno promicanja hrvatskog jezika, kulture, tradicije i jačanja položaja hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske, kao i pomoć ugroženim pojedincima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan RH, Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske u 2015.godini će objaviti Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u dva kruga: • 16. veljače – 16. ožujka 2015. i 16.rujna – 16.listopada 2015.

Javni poziv je namijenjen sljedećim kategorijama primatelja:
1) Neprofitne organizacije izvan RH i u RH (udruge građana, zaklade, ustanove i ostale organizacije koje ne ostvaruju dobit ili profit za svoj rad), kao i hrvatske zajednice izvan Republike Hrvatske koje se brinu za zaštitu prava i interesa Hrvata izvan Republike Hrvatske
2) Fizičke osobe čiji projekti obuhvaćaju brigu za očuvanje i jačanje identiteta Hrvata izvan RH
3) Ugroženi pojedinci – pripadnici hrvatskog naroda s prebivalištem izvan RH koji se nalaze u teškim socijalnim i materijalnim prilikama.

Javni poziv objavit će se na službenoj internetskoj stranici Državnog ureda.