Predmet sufinanciranja su manifestacije, projekti i djelatnosti koje u sebi imaju razvojni karakter a cilj natječaja je očuvanje i promicanje kulturne baštine Hrvata u Vojvodini. Rok prijave na natječaj je 15 dana od dana objave natječaja, 9. listopada, odnosno najkasnije do 24. listopada

Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata raspisao je Natječaj za sufinanciranje hrvatskih udruga kulture u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini u 2015. godini. Predmet sufinanciranja su manifestacije, projekti i djelatnosti koje u sebi imaju razvojni karakter. Cilj natječaja je očuvanje i promicanje kulturne baštine Hrvata u Vojvodini, te poticanje razvojnih aktivnosti u radu kulturnih udruga koje djeluju unutar hrvatskoga kulturnog prostora u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini.
Ukupan iznos sredstava natječaja je 600.000,00 dinara, a raspodjelu sredstava izvršit će stručno povjerenstvo temeljem sljedećih kriterija: regionalna ravnomjernost: vrijednosni, umjetnički i estetski kriteriji, kvaliteta i profesionalnost u radu; razvojni karakter manifestacije ili nakladničkog projekta u kulturnom prostoru hrvatske zajednice; doprinos ostvarivanju regionalne i međunarodne kulturne suradnje; doprinos razvoju kulture, unaprjeđenju i promicanju tradicionalnog i suvremenog umjetničkog stvaralaštva nacionalne zajednice.
Rok prijave na natječaj je 15 dana od dana objave natječaja u tjedniku „Hrvatska riječ“ (9. listopada 2015. godine), odnosno najkasnije do 24. listopada 2015. godine.
Prijave se podnose isključivo na obrascu ZKVH-a, putem pošte ili osobno, na adresu: Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, Laze Mamužića 22, 24000 Subotica, s naznakom: „Za natječaj“.

Tekst natječaja i prijavni obrazac mogu se preuzeti na web portalu ZKVH ili osobno, u uredu Zavoda.