Natječaj za literarnu nagradu ili nagradu “Mali umjetnik” ostaje otvoren do 5. kolovoza, a u obzir dolaze radovi koji ranije nisu objavljeni, odnosno izlagani

Zaklada “Agostina Piccoli” osnovala je literarnu nagradu “Fondazione Piccoli”, koja se dodjeljuje za ostvarenje na području kulture i umjetnosti, s temama vezanim uz jezik, tradiciju i povijest moliškohrvatske zajednice. Nagrada je osnovana s ciljem da se približi i kroz masmedije popularizira moliškohrvatska jezična, povijesna i kulturna baština, te da se na taj način promiče interes zajednice – s naglaskom na njen status posebne jezične manjine.

Nagrada: a) literarna nagrada i b) nagrada “Mali umjetnik”. U obzir dolaze svi prozni radovi (članci, studije, prikazi, novele, priče,…) i pjesnički radovi na moliškohrvatskom jeziku. Radovi mogu biti napisani i na talijanskom i hrvatskom jeziku. Nagrada “Mali umjetnik” dodjeljuje se djeci do navršene 12. godine. Na natječaj se može prijaviti likovnim i literarnim ostvarenjima.

Natječaj traje do 5. kolovoza 2017. , otvoren je za sve i u obzir dolaze radovi koji ranije nisu objavljeni, odnosno izlagani.

Na omotnici obvezno treba napisati za koju vrstu nagrade se sudionik natječe (literarna ili nagrada “Mali umjetnik”). Uz rad treba obvezno napisati ime, prezime i adresu, te po potrebi dodatna objašnjenja ili opaske vezane uz njega.

Radove možete poslati ili donijeti na adresu: Fondazione “Agostina Piccoli” Centro di Documentazione via Castello, 47 I-86030 Montemitro (CB) f) Radovi se mogu poslati i elektroničkom poštom na adresu: fondazione.piccoli@gmail.com

Odbor koji ocjenjuje i nagrađuje djela sastoji se od pet članova: – predsjednik Zaklade “Agostina Piccoli” iz Mundimitra; dva predstavnika društava iz Filiča i Kruča, i jedan stručnjak za hrvatski jezik; jedan stručnjak na pedagoškom polju.

Prva tri nagrađena autora dobit će odlikovanje. Autor prvonagrađenog rada u kategoriji nagrade “Mali umjetnik” dobit će nagradu shodno svojoj dobi i interesima (npr. knjige, putovanje, pribor za informatiku i sl.).

Nagrađeni radovi – i ostali izabrani – bit će objavljeni u zbirci literarnih ostvarenja, u izdanju Zaklade ‘Agostina Piccoli’.

Zaklada “Agostina Piccoli” uzima pravo da prema potrebi raspolaže literarnim i likovnim ostvarenjima, a u svrhu promicanja interesa za život i kulturu moliškohrvatske zajednice .

Zaklada “AGOSTINA PICCOLI”
VIA CASTELLO 47
I-86030 MONTEMITRO (CB)
Tel : +39 0874 877747
E-mail: fondazione.piccoli@gmail.com