HNV, ZKVH i NIU „Hrvatska riječ“ raspisali su nagradni literarni i likovni natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola koji pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku ili predmet Hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture, kao i za učenike – članove hrvatskih udruga kulture u Vojvodini

U čast 100. obljetnice rođenja pjesnika Alekse Kokića, Hrvatsko nacionalno vijeće, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata i NIU „Hrvatska riječ“ raspisali su nagradni literarni i likovni natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola koji pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku ili predmet Hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture, kao i za učenike – članove hrvatskih udruga kulture u Vojvodini, na temu „Ravnica i klasovi pjevaju“. Literarni radovi (pjesma, proza u obliku kratke priče ili sastavka) mogu biti pisani hrvatskim standardnim jezikom, te u mjesnim hrvatskim govorima (bunjevačka i šokačka ikavica). Likovni radovi mogu biti rađeni u svim tehnikama, na formatima maksimalne veličine bloka 5.
Radovi trebaju biti sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime učenika, razred, naziv škole i mjesta, ime i prezime učitelja, nastavnika ili profesora (mentora).

Radove je potrebno poslati na adresu: Preradovićeva 13, 24000 Subotica. Rok za predaju radova je 7. listopada 2013. godine.

Autori najboljih radova bit će nagrađeni na svečanoj akademiji u povodu 100. obljetnice rođenja Alekse Kokića, 14. listopada 2013. godine u Velikoj vijećnici Gradske kuće u Subotici.

Dodatne informacije mogu se dobiti kod Anđele Horvat, članice IO HNV-a zadužene za obrazovanje na telefon: +381/(0)64-6590-686 ili putem e-mail: obrazovanje@hnv.org.rs