Natječaj i izložba likovnih radova hrvatskih učenika iz cijeloga svijeta održat će se u Njemačkoj i Hrvatskoj, uz suradnju Hrvatskog glasa Berlin i Osnovne škole Zadarski otoci iz Zadra. Organizaratori: Ankica i Ante Karačić58640 Iserlohn Storm str.3 Deutschland , a.karacic@gmx.de

Tema: Slikam te pjesmo, od slavonskoga bećarca do dalmatinske klape
Slikarska tehnika: kombinirana tehnika (mix media) kolaž, boja, tuš, flomaster Format: DIN A 3
Prijava za sudjelovanje: prijaviti se mogu djeca Hrvata u iseljeništvu kao i djeca iz Hrvatske u dobi od 1 do 8 razreda osnovne škole.

Radove treba slati na adresu: Ankica Karačić, 58640 Iserlohn Stormstr.3 Deutschland. Rok za slanje radova je 15. ožujka 2014. godine.

Napomena: Svaki sudionik na poleđini rada mora napisati: ime I prezime, dresu, grad i zemlju iz koje dolazi, razred, naziv hrvatske udruge, škole, katoličke misije u kojoj djeluje, navesti i ime učitelja pod čijim je vodstvom rad napravljen. po Stihove i glazbu iz bilo kojega djela domovine Hrvatske uzeti po vlastitom izboru. Odabranu pjesmu ilustrirati, a stihove pjesme ili dijelove utkati u sliku, da čine jedinstvenu cjelinu. Uz likovni rad priložiti tiskani tekst pjesme i kratku biografiju s fotografijom djeteta.

Proglašenje najboljih radova održat ce se u Gradskoj galeriji u Iserlohnu do kraja ožujka 2014. Izložba u Hrvatskoj održat će se u Osnovnoj školi Zadarski otoci u Zadru 22. 04. 2014. Bit ce nagrađena po tri rada učenika u kategoriji 1.-4. i 5.-8. razreda.

Medijski pokrovitelji: Hrvatski Glas Berlin, www.croatia.org, www.zbornica.com, www.os-zadarski-otoci-zd.skole.hr i www.big-k.de