Bit će nagrađena tri likovna i tri literarna učenička rada, u kategorijama od 1. do 4. razreda i od 5. do 8. razreda

Raspisuje se Međunarodni likovno-literarni natječaj na temu „Zeleno i plavo putovanje“ za djecu Hrvata u iseljeništvu i djecu iz Hrvatske, osnovnoškolce od 1. do 8. razreda.

Natječaj i izložba likovnih i literarnih radova hrvatskih učenika iz cijeloga svijeta održat će se u Njemačkoj i Hrvatskoj pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a u suradnji internetskog portala Hrvatski glas Berlin, Matice hrvatske za Ruhrsko područje, Mozaik Rim, Hrvatske nastave Hessen, Osnovne škole Tin Ujević iz Osijeka i Osnovne škole Zadarski otoci Zadar.

Proglašenje najboljih radova održat će se u Gradskoj galeriji u Iserlohnu do kraja ožujka 2018. godine.

Izložba likovnih radova održat će se u Gradskoj vijećnici u Iserlohnu u travnju 2018. godine, a u svibnju 2018. godine u Osnovnoj školi Tina Ujevića u Osijeku.

Bit će nagrađena tri likovna učenička rada, u kategorijama od 1. do 4. razreda i od 5. do 8. razreda, i tri literarna učenička rada u kategorijama od 1. do 4. razreda i od 5. do 8. razreda.

Likovne radove treba poslati na adresu: Ankica i Ante Karačić, Stormstr. 3, 58640 Iserlohn, Deutschland

Za dodatne informacije možete se obratiti organizatorima: Ankica i Ante Karačić, Stormstr. 3, 58640, Iserlohn, Deutschland, a.karacic@gmx.de
Literarne radove treba poslati na e-adresu: Jadranka Gradac – uprava@matica-hrvatska-ruhrgebiet.de

Rok prijave za SVE radove: 15. veljače 2018. godine

Medijski pokrovitelji: Croatia.orgHrvatski Glas Berlin; zbornica.comGlas SlavonijeMedijski centar Croatica i Hrvatski glasnik Mađarska

Detaljne informacije