Glazbena udruga Opus poziva dječje glazbene skupine u inozemstvu na sudjelovanje na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva u MSU u Zagrebu 

Glazbena udruga Opus poziva ravnatelje i ravnateljice, učitelje i učiteljice hrvatske nastave u inozemstvu, voditelje Hrvatskih katoličkih misija i dječjih glazbenih skupina u inozemstvu, kolege i kolegice glazbenjake na sudjelovanje na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva, koji će se održati po treći put, 17. i 18. svibnja 2018. u Muzeju suvremenih umjetnosti u Zagrebu.
Cilj Festivala je promicanje i poticanje dječjeg glazbenog stvaralaštva u najširem smislu te omogućiti djeci nastup u što boljim produkcijskim uvjetima.
Od ove školske godine želja je organizatora uključiti i hrvatske osnovne i glazbene škole izvan Hrvatske ili Osim osnovnoga cilja, uključivanjem naših mladih sunarodnjaka koji žive, obrazuju se te izvode i stvaraju glazbene uratke izvan Lijepe Naše, pridonijet ćemo međusobnom upoznavanju te uspostavljanju prijateljskih i stručnih dodira između škola u Hrvatskoj i sudionika iz hrvatskih zajednica u svijetu.

Festival obuhvaća tri kategorije:
1. Mladi autori – nove dječje autorske skladbe
2. Mjuzikl – glazbeno-scensko djelo
3. Školska mjuza – vokalno-instrumentalne izvedbe djela svih glazbenih žanrova

Natječaj je otvoren do 12. veljače 2018. Više o Festivalu i natječaju