2. rujna 2017. godine (subota) u Etno kući Didina kuća u Baču (ul. Mostonga br. 3).

Udruga građana Tragovi Šokaca iz Bača priređuje petu po redu manifestaciju Žensko tradicijsko češljanje i izrada oglavlja Hrvatica u regiji

Program počinje okupljanjem gostiju u 14 sati, a od 15 do 16,30 predavanje će održati mag. educ. art Tomislav Livaja nakon čega slijedi radionica.

Manifestacija završava kulturno-umjetničkim programom u 19,30 sati u Domu kulture u Baču. U program sudjeluju gosti iz Strizivojne: KUD Šokadija, ŽPS Druge i MPS Strossmayer istoga društva, na gajdama će svirati Tomislav Livaja, te ŽPS Tramošnjanke KUD-a Mladost iz Bača i ŽPS UG Tragovi Šokaca iz Bača. Organizatori za centralni dio programa najavljuju reviju tradicijskih frizura i oglavlja i pozivaju sve ljubitelje tradicijske baštine na ovu manifestaciju.

Održavanje manifestacije su pomogli Općina Bač, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Hrvatsko nacionalno vijeće, Pokrajinsko tajništvo za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama, Pokrajinsko tajništvo za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata. Medijski pokrovitelji su 5kazanje, Radio Bačka, NIU Hrvatska riječ, RTV – emisija na hrvatskom jeziku.
(ZKVH)