Od 9. do 11. studenoga u Domu omladine

Uz filmski i književni program, priređen je i glazbeni – nastupit će ‘reggae, rock, dub, hip-hop crossover’ splitska grupa ST!llness i glazbena družina Cinkuši, a za klupski dio programa zaduženi su DJ-i Tomo Ricov i Boris Kovaček

 

Program “Zagreb na službenom putu”, u sklopu kojega će se predstaviti suvremena hrvatska pop kultura, održat će se od 9. do 11. studenog u Domu omladine u Beogradu.
Zagrebački filmski festival (ZFF) sudjelovat će s filmskim projekcijama obaju omnibusa Zagrebačke priče te izborom kratkometražnog filma iz svog programa Kockice.
Okupljeni pod nazivom Najbolje od Kockica, predstavit će se dosadašnji pobjednici toga natjecateljskog programa putem kojega ZFF svake godine predstavlja kratkometražne filmove novih hrvatskih autora. Prikazat će se filmovi Pusti me da spavam Sare Hribar, Hladna fronta Uroša Živanovića, Onda vidim Tanju Juraja Lerotića i Komba Tina Žanića.
Kao dio predstavljanja najavljena je beogradska premijera omnibusa Zagrebačke priče 1 iz 2009. i novog omnibusa Zagrebačke priče 2.
Predstavit će se i knjiga Sedma republika zadarskog novinara, publicista, rock- kritičara i glazbenika Ante Perkovića, svojevrsni esej o jugoslavenskoj pop kulturi, njezinu propadanju i izgledima za budućnost u kojemu autor bez nostalgije donosi analizu tog doba.
Uz filmski i književni program, priređen je i glazbeni – nastupit će ‘reggae, rock, dub, hip-hop crossover’ splitska grupa ST!llness i glazbena družina Cinkuši, a za klupski dio programa zaduženi su DJ-i Tomo Ricov i Boris Kovaček. (HRT)