2., 8., 9., 15, 16., 19., 23. veljače 2013. u Bačinu, Biki, Santovu, Aljmašu, Andzabegu, Barči, Budimpešti, Hrvatskom Židanu, Petrovom Selu, Pečuhu, Vancagi i Čikeriji

 

BAĆINO – 2. veljače u mjesnom domu kulture od 19 sati se priređuje Prelo. U programu nastupaju učenici mjesne osnovne škole i domaći KUD Vodenica. Svira sastav Zabavna industrija iz Dušnoka.
BIKA –  Hrvatska samouprava Bike u gostionici Vadász tanya 2. veljače s početkom u 19 sati priređuje Hrvatski bal. Nastupa domaći zbor Danica, svira Pinka-band. GARA, U mjesnom domu kulture 2. veljače se priređuje tradicionalno Bunjevačko prelo. Od 19 sati sviraju domaći tamburaši Bačka, sudjeluje Bunjevačka izvorna grupa. Cijena ulaznice je 1.000 Ft.
SANTOVO – U mjesnom Domu kulture 2. veljače s početkom u 19 sati priređuje se tradicionalna Marindanski bal s naramkom. U programu sudjeluje KUD Mohač, svira TS Kočije-Nard (Hrvatska). TUKULJA, U organizaciji Hrvatske samouprave Tukulje te gradske Knjižnice i doma kulture u subotu, 2. veljače s početkom u 19 sati u domu kulture se priređuje Racko prelo. Prelo svira Tamburaški sastav Kolo, goste očekuje bogata tombola. Cijena ulaznice je 1.500 Ft.
ALJMAŠ – U gostionici Žuto ždrijebe 9. veljače s početkom u 19 sati priređuje se tradicionalno Prelo. Svira garski Tamburaški sastav Bačka, nastupa domaći KUD Zora.
ANDZABEG – U organizaciji Hrvatske samouprave narečenoga grada u subotu, 9. veljače u Prosvjetnom središtu „Gyula Szepes“ s početkom u 19 sati priređuje tradicionalno Racko prelo. Nastupa plesna skupina „Zorica“ iz Erčina i tukuljski zbor Komšije. Svira Podravka Band iz Martinaca. Prelo je s naramkom, ali za vrijeme bala radi bife. Goste očekuje i bogata tombola.
BARČA – U organizaciji tamošnje Hrvatske samouprave 9. veljače u auli Gimnazije Istvána Széchenyija s početkom u 19 sati priređuje se tradicionalni Hrvatski bal. Tijekom bala svira pečuški Orkestar Vizin i Gašo Band iz Hrvatske. 
BUDIMPEŠTA – U organizaciji Hrvatske narodnosne samouprave Male Pešte u petak, 8. veljače od 18 do 23 sata, u Domu kulture (Budimpešta XIX., Teleki u. 50) organizira se bal pod krinkom. Za glazbu će se pobrinuti tukuljski TS Prekovac.
HRVATSKI ŽIDAN – Hrvatska samouprava Hrvatskoga Židana i mjesna škola 9. veljače u domu kulture priređuju Fašenjski hrvatski bal. Na balu od 19 sati svira mjesni sastav Pentaton. Cijena ulaznice je 1.000 Ft. Prihod bala, kao i svake godine, namijenjen je polaznicima škole.
PETROVO SELO – Zaklada za Petrovo Selo 9. veljače s početkom u 19 sati, u mjesnom domu kulture priređuje tradicionalni maskenbal, koji je ujedno i svečana predaja obnovljene ustanove. Tema ovogodišnjega bala je bolnica, a za zabavu svira domaći Pinka-band.
PEČUH – U organizaciji Matice hrvatske Ogranak Pečuh 15. veljače s početkom u 19 sati, u restoranu Pezsgő Ház priređuje se tradicionalni Hrvatski bal. Bal svira paška Klapa sol.
VANCAGA – Ovogodišnje vancaško Prelo se priređuje 16. veljače s početkom u 19 sati u športskoj dvorani Vancaške škole. Goste zabavlja Orkestar Čabar, sudjeluju polaznici hrvatskoga jezika škole.
ČIKERIJA – U Domu sela 23. veljače s početkom u 19 sati se organizira Prelo. U programu nastupa domaći KUD Rokoko, svira TS Bačka.
(Radio croatica)