14. studenoga u 11,00 sati u Zagrebu

Na skupu sudjeluju čelnici krovnih organizacija hrvatskih manjina, stručnjaci iz područja zaštite kulturne baštine iz svake zajednice, te predstavnici državnih tijela i institucija iz Hrvatske

Dvadeseti Forum hrvatskih manjina, koji tradicionalno organizira Hrvatska matica iseljenika, bit će održan u Zagrebu, 14. studenoga u 11,00 sati, u prostorima HMI-ja.
Hrvatska kulturna baština je i kulturna baština hrvatskih manjina u europskim državama. Kako i koliko Republika Hrvatska može pridonijeti njezinom očuvanju tema je ovogodišnjeg Matičina stručnoga skupa. Skup svake godine tematizira određeni segment života hrvatskih manjinskih zajednica u Austriji, Crnoj Gori, Češkoj, Italiji, Mađarskoj, Makedoniji, Rumunjskoj, Slovačkoj, Sloveniji i Srbiji.
Na stručnom skupu će se razmatrati stanje kulturne baštine, njezinih materijalnih i nematerijalnih dobara kao važnoga segmenta hrvatskih manjinskih zajednica, a cilj je informirati sudionike i potaknuti raspravu između predstavnika hrvatskih manjina i državnih tijela i institucija Republike Hrvatske o mogućim programima i projektima koji bi pridonijeli očuvanju kulturne baštine hrvatskih manjina.
Na skupu sudjeluju čelnici krovnih organizacija hrvatskih manjina, kao i stručnjaci iz područja zaštite kulturne baštine iz svake zajednice, te iz Hrvatske predstavnici državnih tijela i institucija iz Hrvatske.
Uvodno izlaganje o temi Foruma održat će dr. sc. Mario Bara, asistent Instituta za migracije i narodnosti, koji će ujedno moderirati skupom.

U susret ovogodišnjem Forumu manjina

Program