23. do 25. listopada, HKC „Bunjevačko kolo“

XIII. dani Balinta Vujkova – dani hrvatske knjige i riječi bit će održani u Subotici, od 23. do 25. listopada 2014. godine.

Prvoga dana, u četvrtak, 23. listopada, bit će održana manifestacija „Narodna književnost u školi“ u velikoj dvorani HKC „Bunjevačko kolo“. Nastupit će djeca iz Tavankuta i vrtića „Biser“ iz Aleksandrova. Istoga dana navečer bit će predstavljanje dobitnika za životno djelo – književnika Tomislava Ketiga i najnovije knjige Balinta Vujkova „Bećarski poso“.
U petak, 24. i subotu, 25. listopada na programu je savjetovanje o dječjoj knjizi pod nazivom „Knjiga do djece – Knjiga za djecu“, u kojemu će sudjelovati bibliotekari, nakladnici i drugi iz Srbije, Hrvatske i Mađarske.

U petak, 24. listopada bit će održana Multimedijalna večer. U programu će sudjelovati zbor „Jelačić“ iz Petrovaradina, glumci iz Zagreba (među njima i naš Vlatko Dulić), a bit će upriličena i dodjela nagrada za životno djelo, za najbolju knjigu 2013., za najbolju knjigu poezije (2011.-2013.) i drugo…
Tijekom Dana Balinta Vujkova bit će postavljena izložba ilustracija Dražena Jerabeka iz Osijeka. Pojedinosti o mjestu i vremenu održavanja pojedinih programa bit će objavljene naknadno.
Dane Balinta Vujkova organizira Hrvatska čitaonica Subotica u suorganizaciji s Gradskom knjižnicom Subotica i uz logističku potporu Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.
(ZKVH)