13. i 14. lipnja u Plavni

Održat će se promocija izdanja NIU „Hrvatska riječ“ u Matoševoj knjižnici, a nedjelju u dvorani Vatrogasnog doma predstavljanje knjige „Izgubljeno srce“ Katarine Čeliković

VII. Dani Antuna Gustava Matoša i dr. Josipa Andrića bit će održani u Plavni u subotu i nedjelju, 13. i 14. lipnja, u organizaciji Hrvatskog kulturno umjetničkog prosvjetnog društva „Matoš“ i uz logističku potporu Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata. Manifestacija počinje u subotu u 9,30 sati otvorenjem likovne kolonije u dvorištu Vatrogasnog doma u Plavni, u kojoj sudjeluju slikari HLU „Cro Art“ iz Subotice.
Nakon sv. mise u 18,00 sati, održat će se promocija izdanja NIU „Hrvatska riječ“ u Matoševoj knjižnici, s početkom u 19,00 sati.
Drugi dan manifestacije počinje sv. misom od 9,30 sati u crkvi Sv. Jakova u Plavni. Program se nastavlja u dvorani Vatrogasnog doma predstavljanjem knjige „Izgubljeno srce“ Katarine Čeliković, s početkom u 16,00 sati, a potom slijedi razgledanje izložbe radova nastalih na likovnoj koloniji.
(ZKVH)

Svečana akademija „U čast velikana – A. G. Matoša, Josipa Andrića i Ivana Antunovića“ počinje u 17,00 sati. U programu sudjeluju: vlč. Josip Štefković, prof. Nevena Mlinko, prof. Zvonimir Pelajić, UG „Urbani Šokci“ Sombor, UG „Tragovi Šokaca“ Bač, HGU „Festival bunjevački pisama“ Subotica, HKPD „Matija Gubec“ Tavankut, HKPD „Silvije Strahimir Kranjčević“ Bereg i domaćini HKUPD „Matoš“ Plavna.
Manifestaciju su pomogli Pokrajinsko tajništvo za kulturu i javno informiranje, Pokrajinsko tajništvo za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne zajednice – nacionalne manjine, Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Mjesna zajednica Plavna, uz logističku potporu Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.
(ZKVH)