Prijateljske utakmice u Zagrebu, Splitu i Rijeci -2., 7. i 10. kolovoza

U posjet Hrvatskoj, u organizaciji Hrvatske matice iseljenika, dolazi Ženski nogometni klub Croatia – Mississauga Croatia S.C. Girls 1997 iz Kanade, koji će na turneji biti 1. – 10. kolovoza 2014.

Ženski nogometni klub Croatia – Mississauga Croatia S.C. Girls osnovan je 2007. godine i trenutno igra u Nogometnoj ligi južne regije Ontarija. Klub je aktivan član Peel Halton nogometnih udruga, a 2013. godine ova je ekipa bila prva ženska ekipa u povijesti kluba koja je osvojila Ligu prvaka.
Ženski nogometni klub Croatia – Mississauga Croatia S.C. Girls član je Hrvatskog nacionalnog nogometnog saveza iz Kanade i SAD-a koji okuplja 21 hrvatski nogometni klub na sjevernoameričkome kontinentu.
Osim igračica, na turneju dolaze članovi uprave kluba te neki od članova obitelji tako da će se grupa sastojati od ukupno 44 osoba. U programu je turistički obilazak Zagreba, Plitvičkih jezera, Šibenika, Splita, Zadra, Opatije i Rijeke. Grupa će posjetiti i kraljevski grad Knin, gdje će na tvrđavi položiti vijenac, te Čavoglave.
Turneja je kulturno-sportskog karaktera budući da će djevojke odigrati i nekoliko prijateljskih utakmica s vršnjačkim klubovima iz Zagreba, Splita i Rijeke. Tako će 2. kolovoza u 18,00 sati odigrati utakmicu s ŽNK Agram iz Zagreba na igralištu NK Mladost Buzin– Zagreb. S ŽNK Split susrest će se u Glavicama kod Sinja 7. kolovoza u 18 sati na igralištu NK Glavica, a s ŽNK Rijeka – Jack Pot na samome kraju turneje 10. kolovoza u 10 sati na pomoćnom nogometnom igralištu Kantrida.

Osoba za kontakt: Lada Kanajet Šimić 098 156 22 036