30. listopada u HMI u 11 sati

Sudionici susreta su pripadnici hrvatskih manjinskih zajednica koji su Nagradu za kulturu Najselo dobivali od Hrvatske matice iseljenika u razdoblju od 1996.-2007. za svoje uspješno djelovanje u promicanju hrvatske kulture i identiteta

U organizaciji Hrvatske matice iseljenika u Zagrebu će se 30. listopada održati III. SUSRET NAJSELA na kojem se očekuje sudjelovanje čelnika iz Pinkovca, Mjenova i Novoga Sela(Austrija), Martinaca, Petrovog Sela, Sumartona i Kukinja (Mađarska), Karaševa i Klokotića (Rumunjska), Tavankuta, Bačkog Monoštora i Novog Slankamena (Srbija).

To su mjesta u kojima pretežno žive pripadnici hrvatskih manjinskih zajednica koji su Nagradu za kulturu Najselo dobivali od Hrvatske matice iseljenika u razdoblju od 1996.-2007. za svoje uspješno djelovanje u promicanju hrvatske kulture i identiteta. Ovim susretom HMI želi pridonijeti međusobnoj suradnji nagrađenih sela i potaknuti ih na sudjelovanje u zajedničkim projektima služeći se programima EU.

Za susret je predviđen sljedeći dnevni red:

1. Program Europa za građane 2014.-2020. – upoznavanje s programom i dogovor oko mogućeg odabira programa za sudjelovanje na natječaju.
2. Agencija za mobilnost i programe EU – predstavnici agencije upoznat će sudionike s programima za mlade.
3. Manjinski imenik – kompletni adresar predstavničkih tijela, institucija, kulturnih i drugih udruga te medija, hrvatskih manjinskih zajednica u europskim državama.
4. Razno.