20. veljače 2018. u Klubu Matis

Uz pozdravne riječi ravnatelja Hrvatske matice iseljenika, na tribini će govoriti izv. prof. dr. sc. Lidija Cvikić, Igor Matijašić, autorica filma Marina Aničić Spremo, te voditeljica Male škole Lada Kanajet Šimić

Hrvatska matica iseljenika ima čast pozvati Vas na SVEČANU TRIBINU I PROMOCIJU FILMA SPOMENAK u povodu obilježavanja 25 godina djelovanja Male škole hrvatskoga jezika i kulture, koji će se održati u utorak, 20. veljače 2018. u 13 sati u Klubu Matis (ulaz do HMI-ja), Trg S. Radića 3, Zagreb.

Uz pozdravne riječi ravnatelja Hrvatske matice iseljenika Mije Marića, na tribini će govoriti izv. prof. dr. sc. Lidija Cvikić, prodekanica za znanost, umjetnost i međunarodnu suradnju Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, Igor Matijašić, dugogodišnji suradnik Male škole i ravnatelj Osnovne škole Milana Langa, Bregana, Marina Aničić Spremo, autorica filma te Lada Kanajet Šimić, voditeljica Male škole.

Četvrt stoljeća djelovanja Male škole, u kojoj je do danas sudjelovalo 1.352 polaznika iz 36 zemalja s 5 kontinenata, bio je povod da se, nakon monografije u povodu 20. godišnjice, napravi kratkometražni dokumentarni film koji će pokazati povijest škole, njezin temeljni cilj i potvrđenu vrijednost u sadašnjem trenutku, ali i arhivske snimke. Film dočarava ne samo kako se zabavom i igrom na najbolji način uči i poučava hrvatski jezik te upoznaju sve sastavnice hrvatskoga identiteta, već i ljepotu i posebnost druženja i sklapanja cjeloživotnih prijateljstava mladih Hrvata iz cijeloga svijeta koje im je ova škola omogućila.
(LKŠ)