13. veljače u 18 sati u Hrvatskom klubu Augusta Šenoe u Pečuhu

Matica hrvatska Ogranak Pečuh, Katedra za kroatistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Pečuhu i Hrvatski klub August Šenoa pozivaju na druženje uz predavanja studenata. Sudjeluju: Vivien Sarvaš, Goran Sabo i Zoran Živković

 

Studenti druge godine kroatistike sa Sveučilišta u Pečuhu ovim predavanjem završavaju ciklus predavanja kojim su predstavili najbolje od najboljega iz Republike Hrvatske. Projekt Studenti kroatistike predstavljaju Hrvatsku nastao je na Katedri za kroatistiku pod vodstvom lektora Željka Predojevića, a kojim su studenti u svojim multimedijalnim predavanjima predstavili hrvatske regije i ono po čemu su one prepoznatljive, a posljednjim predavanjem izlazimo iz okvira i častimo se dobrom glazbom i hrvatskim izvornim proizvodima.
Tema kojom otvaramo večer jest Izvorni hrvatski proizvod o kojoj će nam govoriti Vivien Sarvaš. Po čemu je prepoznatljiva hrvatska kuhinja, zašto ta jedna žlica Vegete uveseljava naše okusne pupoljke, i zašto nam je najdraži slatkiš Domaćica, a volimo piti Cedevitu. Dođite, saznajte, kušajte, jer nećemo vam samo govoriti već vas i počastiti. Nakon nje će vas DJ-i Zoran Živković i Goran Sabo upoznati sa suvremenom hrvatskom urbanom glazbom, pretežito rockom, no i pokojim drugim istaknutijim urbanim izvođačima. Zanima vas što se sluša u Hrvatskoj, tko žari i pali po festivalskim pozornicima i za koga se uvijek traži ona jedna ulaznica više. Dođite, poslušajte, zapjevajte!