München, od 6. do 9. veljače – Frankfurt, od 8. do 10.veljače i 10. veljače u Rimu

 

Spomen bl. kardinala Alojzija Stepinca slavi se misama, predavanjima i okupljanjima vjernika u mnogim europskim hrvatskim zajednicama

Hrvatska vjernička zajednica koja se okuplja u HKM u Muenchenu, Schwanthalerstr. 9, kojom upravljaju franjevci splitske provincije Presvetog Otkupitelja, u nedjelju, 10. veljače svečano slavi spomen bl. kardinala Alojzija Stepinca. Priprava za proslavu Stepinčeva s motom “Moj je život u Božjim rukama”, a održava se od 6. do 9. veljače u kapeli Bl. Alojzija Stepinca u misiji. Voditelj je dr. fra Ante Čovo, gvardijan u Makarskoj. Kroz duhovnu obnovu svaku večer u 18 je krunica, u 18.30 predavanje, slijede misa i klanjanje pred Presvetim.
U subotu, 9. veljače na Postpalast Hackerbrucke pučko je veselje. Nastupaju Dječji zbor HKM “Hrvatski slavuji”, zbor mladih Misije, ŽVS “Lira”, klapa “Croatia”, a gost zabavnog programa je hrvatski zabavni pjevačk Gibonni.
Svečano euharistijsko slavlje na blagdan u 12.30 sati u crkvi St. Michaela predslavi kardinal Reinhard Marx, muenchenski nadbiskup.
Tijekom Stepinčevih dana pred oltarom u istoimenoj kapelici u HKM bit će izložene moći blaženog hrvatskog mučenika, a u nedjelju, 10. veljače i u crkvi St. Michaela.(IKA)
Blagdan blaženog Alojzija Stepinca mučenika proslavit će se u Hrvatskoj crkvi svetog Jeronima u Rimu u nedjelju, 10. veljače 2013. godine, misnim slavljem u 18 sati. Svečanu Euharistiju predvodit će prefekt Kongregacije za kler kardinal Mauro Piacenza. Svi prisutni svećenici mogu koncelebrirati u ruhu crvene boje.
(http://www.sveti-jeronim.org)

Trodnevnica za Stepinčevo u Frankfurtu. Voditelj je fra Blaž Toplak, prof. na franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Sinju. U petak, 8. Veljače u crkvi Sv. Ante, u 18.30 sati, održava se sveta misa i propovijed, a potom prigodno predavanje: “Na spomen hrvatskim žrtvama križnih putova 20. stoljeća”.
U subotu, 9. veljače u crkvi Sv. Ante, u 18.30 sati, bit će sveta misa i propovijed, a potom prigodno predavanje: “Alojzije Stepinac – svjetlo u tami 20. stoljeća”.
U nedjelju, 10. veljače slavi se svetkovina bl. Alojzija Stepinca. Svete mise se slave u 9.00 sati, u crkvi Sv. Alberta, u 12.00 sati u Katedrali, u 12.00 sati, u Deutschorden, za mlade u 16.00 sati, u Höchstu.