22. prosinca u crkvi Svetog Mihovila

U budimpeštanskoj crkvi Svetog Mihovila u Vackoj ulici nastupa Dječji zbor „Srdelice” iz Splita, nakon mise na hrvatskome jeziku u nedjelju, 22. prosinca 2013., s početkom u 17,00 sati.

„Srdelice” su već godinama u Splitu i Dalmaciji najveći i najbrojniji dječji zbor koji okuplja mlade žitelje Splita i njegove okolice u dobi od 3 do 14 godina. Od svoga osnutka do danas, dakle, u svom djelovanju dugom više od dva i pol desetljeća, „Srdelice” su izgradile obiman, ali prepoznatljiv program. Poznati i priznati autori za ovaj su zbor napisali pregršte pjesama o dječjoj svakodnevnici – igrama i maštanjima, ljubavi prema roditeljima, braći i sestrama, svojim vršnjacima i svojoj domovini Hrvatskoj. Pjesme govore i o Dalmaciji i to kroz tradicijske narodne skladbe.
Značajan dio programa „Srdelica” čine i prigodne sakralne pjesme kao i one koje obično svrstavamo u naše etnoglazbeno naslijeđe. Dječji zbor „Srdelice” čest je gost raznih pozornica, koncerata, festivala, smotri, susreta u Splitu i diljem Lijepe naše. Glazbena kritika ovaj je zbor svrstala u sam vrh našega amaterskog dječjeg pjevanja. Također u dječjoj diskografiji i drugim vidovima nosača zvuka “Srdelice” su ostavile originalan trag, što je sigurno simpatična i dragocijena kockica u golemom hrvatskom kulturnom blagu. Dječjim zborom “Srdelice” ravna Jovica Škaro, istaknuti splitski glazbeni djelatnik. (Radio Croatica)