1. do 21. kolovoza 2013., Pula

Projekt spajanja slavonske baštine i tradicije biti će predstavljen istarskim iseljenicima i turistima u Puli pod naslovom „SLAVONSKI GUŠTI“

 

Voditelji podružnica Hrvatske matice iseljenika Silvio Jergović iz Vukovara i Ana Bedrina iz Pule dogovorili su suradnju s direktorom Turističke zajednice grada Županje Mirkom Bačićem. Predložen je projekt predstavljanja slavonske baštine i tradicije istarskim iseljenicima i turistima u Puli pod naslovom „SLAVONSKI GUŠTI“.

Realizacija projekta dogovorena je 15. i 16. srpnja, kada je delegacija iz Slavonije bila gost HMI-a u Puli gdje je predstavnike iz Županje dočekala Ana Bedrina i dogovorila sastanke s predstavnicima lokalnih vlasti radi realizacije projekta.
Organizatori projekta susreli su se sa zamjenikom župana Istarske županije Miodragom Čerina, tajnikom Hrvatske gospodarske komore u Puli Damirom Sirotićem i direktoricom TZ-a u Puli Sanjom Cinkopan Korotaj te direktorom Tržnice Renatom Perc i direktorom Ugostiteljskog objekta „Pleter“ u Domu hrvatskih branitelja, Draganom Marin.

Sa svima je dogovorena suradnja na predstavljanju Županje, gradskih, turističkih i gospodarskih potencijala te organiziranje slavonske večeri pod naslovom „Slavonski gušti (okusi)“. Predstavljanje će se odvijati na nekoliko lokacija u gradu Puli, uz različite programe od 2. do 21. kolovoza 2013.

U večernjim satima delegacija iz Županje susrela se s predstavnicima Udruge Slavonaca u Istarskoj županiji i priredila zajedničko druženje uz slavonske delicije. Ljubazni domaćini i suradnici u projektu bili su predsjednik udruge Slavonaca Josip Flah, tajnica udruge Ružica Marijanović te nekoliko članova.

Tekst: Ana Bedrina; Fotografije: Željko Pavelić