29. svibnja 2015. u 19.00 sati 

Knjiga poezije Nomadi izašla je u Maloj knjižnici DHK, a na promociji će o njoj govoriti Antun Pavešković, Davor Šalat i autorica

S velikim zadovoljstvom pozivamo vas na promociju knjige poezije Nomadi (Mala knjižnica DHK, Zagreb, 2015.) književnice Nede Mirande Blažević-Krietzman u petak, 29. svibnja 2015.u 19.00 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića ( Preradovićeva 5, Zagreb)
Autorica je svoje pjesme, eseje i pripovijetke objavila u mnogim hrvatskim, njemačkim, francuskim, talijanskim i američkim antologijama i književnim časopisima. Za knjigu “Vezuvska vrata” (Zaprešić 2011) dobila je 2012. Nagradu Tin Ujević. Pjesme u ovoj knjizi nastajale su od 1983. do 2013., uglavnom u istome razdoblju u kojemu su nastajale i autoričine druge knjige poezije, proze i eseja. Nekoliko pjesama iz ove knjige nastale su izvorno na engleskom jeziku, a objavljene su u knjizi “String Orchestra” (Zagreb 2013) i u nekoliko američkih, hrvatskih, talijanskih i njemačkih antologija i književnih časopisa. Pjesma Široki kut Czeslawa Milosza je prvi put objavljena u autoričinu romanu “Američka predigra” (Zagreb 1989). Posrijedi je zbirka pjesama, ukupno njih 55, podijeljena tematski u četiri dijela, o iseljenicima, tradiciji pisanja pisama, putovanjima po Istočnoj i Zapadnoj Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, jezicima, mitološkim i drugim ljubavima, i stvarima koji ne mogu čekati, ali moraju.
O knjizi će govoriti urednik i književni povjesničar, književni kritičar i antologičar Davor Šalat i autorica Neda Miranda Blažević-Krietzman.
(DHK)