3. veljače 2013. godine u Hrvatskoj zajednici u Berlinu

Nova Milčecova knjiga “Štel bi te belega meti”je knjiga pjesama na kajkavskome narječju tiskanih po autorovu povratku u Zagreb. Ivek Milčec je, naime, više decenija živio u Berlinu

Hrvatski glas Berlin organizira Pola ure kulture, u nedjelju 3. veljače u 19 sati u prostorijama Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice, na adresi Karl Marx Stasse 204-206, Berlin Neuköln. Ovom prigodom bit će predstavljena nova knjiga Iveka Milčeca “Štel bi te belega meti”.
Riječ je o knjizi pjesama nastalih u dužem razdoblju i tiskanih po autorovu povratku u Zagreb (Ivek Milčec je više decenija živio u Berlinu).
– Ova knjiga pjesama, uglavnom posvećenih Zagrebu, domaji i dragome kaju, moja je ljubavna poruka rodnome gradu za kojim sam toliko čeznuo u tuđem svijetu. Proputovao sam gotovo cijelu Europu, dugo živio u njemačkoj prijestolnici Berlinu, vidio raskoš Pariza i Londona, upoznao pivnice starih praških i bratislavskih ulica, ali ništa od viđenog ne može zamijeniti Zagreb, purgersku dušu i predragi kaj, stoji u tekstu Riječ pjesnika. Knjiga je podijeljena u tri poglavlja ‘Štel bi te belega meti, Vsega po male, Pred slikom Majke od Kamenitih vrata i Daj, vrni se. Urednica knjige Iveka Milčeca je poznata zagrebačka spisateljica Sonja Smolec. Recenziju knjige je napisala prof. Ksenija Kancijan iz Zagreba.
(Hrvatski glas Berlin)