3. ožujka 2015. godine s početkom u 19 sati u Subotici

Predstavljanje dva kapitalna nakladnička projekata: zbornika radova Bunjevci u vremenskom i prostornom kontekstu te znanstvene monografije Tradicijska baština i etnokulturni identitet podunavskih Hrvata Bunjevaca održat će se u utorak, 3. ožujka 2015. godine s početkom u 19 sati u Subotici
Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata ima čast pozvati Vas na predstavljanje dva kapitalna nakladnička projekta: zbornika radova Bunjevci u vremenskom i prostornom kontekstu te znanstvene monografije Tradicijska baština i etnokulturni identitet podunavskih Hrvata Bunjevaca, u utorak, 3. ožujka 2015. godine s početkom u 19 sati u velikoj dvorani HKC Bunjevačko kolo u Subotici, Preradovićeva 4.
Knjige su objavljene u sunakladništvu Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, FF-pressa i Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata. U zborniku Bunjevci u vremenskom i prostornom kontekstu objavljene su radnje s istoimenog znanstvenog skupa održanog od 20. do 23. studenoga 2012. godine, a uredili su ga prof. dr. sc. Milana Černelić, prof. dr. sc. Jadranka Grbić Jakopović, doc. dr. sc. Marijeta Rajković Iveta, dr. sc. Tihana Rubić, Matija Dronjić, dipl. etnolog i Mihovil Gotal, apsolvent. Sadržava 40 studija znanstvenika iz Hrvatske, Mađarske i Srbije, a opseže čak 686 stranica.

Znanstvena monografija Tradicijska baština i etnokulturni identitet podunavskih Hrvata Bunjevaca sadržava rezultate terenskih istraživanja o etnografskoj baštini podunavskih Hrvata Bunjevaca, što su ga zajednički realizirali Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata i Odsjek za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu od 2011. do 2014. godine. Glavna urednica monografije je prof. dr. sc. Milana Černelić, a uredništvo čine još i prof. Katarina Čeliković, prof. Bojana Poljaković, doc. dr. sc. Marijeta Rajković Iveta, dr. sc. Tihana Rubić, prof. dr. sc. Dinko Šokčević i prof. Tomislav Žigmanov. Monografija je opseže 523 stranice, a donosi 20-ak studija. O knjigama će govoriti: prof. dr. sc. Milana Černelić, prof. dr. sc. Jadranka Grbić Jakopović i dr. sc. Goran Pavel Šantek, izv. prof. s Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, te dr. sc. Jelka Vince Pallua, znanstvena savjetnica s Instituta društvenih znanosti „Ivo Pilar“, Zagreb i Tomislav Žigmanov, prof., ravnatelj Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.
Radujemo se vašem dolasku!

Više