11. lipnja u Subotici, u Art kinu „Lifka“
Film o znamenitom hrvatskom književniku, skladatelju, svećeniku i preporoditelju iz Srijema Iliji Okrugiću Srijemcu pod nazivom „Ilija Okrugić – domovino slatko milovanje“ redatelja Stipe Ercegovića, koji je nastao u koprodukciji Zajednice Hrvata Beograda „Tin Ujević“ i Centar filma iz Beograda, bit će prikazan u Subotici, u srijedu, 11. lipnja 2014. godine, s početkom u 20 sati, u Art kinu „Lifka“ (Trg žrtava fašizma 5). Na projekciji će prisustvovati akteri filma.
„Ilija Okrugić – domovino slatko milovanje“ prvi je film iz serijala „Znameniti Hrvati Vojvodine i Srbije“. Uloge tumače: Aleksandar Alač, Igor Pervić, Aljoša Vučković i Ivana Gudelj.
Film je premijerno prikazan u Domu omladine, u Beogradu, a potom u Petrovaradinu, Đakovu, Osijeku i Somboru, a realiziran je uz potporu Ministarstva kulture i informiranja Republike Srbije, Tajništva za kulturu i javno informiranje Autonomne Pokrajine Vojvodine i Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beogradu.
Organizator projekcije filma je Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata kulturu vojvođanskih Hrvata, u suradnji sa Zajednicom Hrvata Beograda „Tin Ujević“ i Art kinom „Lifka“ u Subotici. Ulaz na projekciju je slobodan.
(ZKVH)